Politsei harjutab virtuaalselt evakuatsiooni ja täiendavat kontrolli sadamates

Haapsalu politseijaoskonna patrull kontrollib Virtsus kõiki parvlaevale minejaid. Fotol on ametis piirkonnapolitseinik Erika Moskvina (vasakul) koos abipolitseinik Elina Laasiga. Foto: PPA
Politsei kontroll Virtsus. Foto: PPA

Lääne prefektuuri politseinikud harjutasid virtuaalse õppuse käigus täna ulatusliku evakuatsiooni planeerimist. Homme harjutatakse täiendavat kontrolli Lääne-Eesti sadamates.

Lääne prefekt Kaido Kõplas rääkis, et politsei harjutab kaks päeva vältava õppuse käigus staabi moodustamist, ulatusliku evakuatsiooni planeerimist ja täiendavat kontrolli Lääne-Eesti sadamates. Õppus on virtuaalne ja koostööpartnereid sellesse ei kaasata. Järva-, Rapla-, Lääne-, Pärnu-, Hiiu- ja Saaremal elavate inimeste igapäevategevusi see häirida ei tohiks.

Ulatusliku evakuatsiooni planeerimist harjutasid Järva- ja Raplamaa politseinikud täna. Õppuse stsenaarium nägi ette, et ühes Järvamaa alevikus juhtub õnnetus ohtlikku ainet vedanud veokiga, mille tõttu tuleb politseil piirkond evakueerida.

Laupäeval harjutavad politseinikud täiendavat kontrolli Lääne-Eesti sadamates. „Õppuse eesmärk on virtuaalselt läbi harjutada kevadise eriolukorra ajal praktikas saadud kogemus ja õppetunnid. „Näiteks võib see õppetund aidata meid tulevikus olukorras, kus otsime mõnd ohtlikku kurjategijat või meil tuleb saarelt evakueerida elanikke mõne loodusõnnetuse tõttu,“ rõhutas Kõplas.

Virtuaalse õppusega samaaegselt teostavad politseinikud sadamate läheduses homme täiendava liiklusjärelevalve käigus pistelist kontrolli alkoholijoobes sõidukijuhtide avastamiseks. „Tuletan siinkohal meelde, et alkoholi tarvitamine ja sõiduki rooli istumine ei tohi käia käsikäes. Enne sõidukit juhtima asumist peab juht olema veendunud oma kainuses. Nii tagame iseenda ja kõigi teiste liiklejate turvalisuse,“ ütles prefekt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments