Keskerakond soovib koalitsiooni Reformierakonna ja Isamaaga

Mailis Reps. Foto: Arvo Tarmula

Keskerakonna aseesimees ja Keskerakonna poolt läbirääkimisi juhtiv Mailis Reps ütles kolmapäeva lõuna ajal, et erakonna huvi on teha võimuliit koos Reformierakonna ja Isamaaga, kirjutas ERR.

„Meie huvi oleks minna Reformierakonnaga liitu siis, kui selles on ka Isamaa. Meil on olnud senises koalitsioonis Isamaaga koostöö konstruktiivne ja hea ning pole mingit põhjust meie koalitsioonipartnerit reeta. Seetõttu on meie soov minna koalitsiooni, kuhu saaksime võtta oma koalitsioonipartneri kaasa,” sõnas Reps.

Selline koalitsioon oleks üllatav, kuna Keskerakonnal ja Reformierakonnal on kahepeale juba niigi 59 kohta. Isamaa 12 kohta tõstaks selle koalitsiooni koguni 71-le ning jätaks opositsiooni EKRE ja sotsid kokku 30 kohaga.

Samas annaks saaks selline võimuliit juba riigikogus presidendi ära valida. Presidendi valimiseks on vaja kahe kolmandiku ehk vähemalt 68 saadiku toetust

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
23 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Toslem
3 aastat tagasi

Seda juttu võinuks sa ajada siis, kui sulle anti soovitus end hanerasvaga määrida.

Nimi (vabatahtlik)
3 aastat tagasi

Mõtlesin mida see Karilaiu tammsaarelik valitsus võiks tähendada? Nüüd sain aru, litsid mehed ja naised seal.

Tädi Mailis ...
3 aastat tagasi

.. võiks päris vait olla. Poleks osanud uskuda nad sellised reeturid ja tühisused on, ise veel passis järgi eestlased, aga “liberaalsed Euroopalikud väärtused” ilmselt ühendavad.
Soovin meile kõigile pikka meelt ja kannatust, see ei saa kerge olema. Eesti rahva allasurumine ei saa sellega lõppeda, me ärkame uuesti nagu 30 aastat tagasi kui ühest liidust õnnestus lahkuda, loodan, et see ei jää viimaseks.

Vox populi
3 aastat tagasi

Keskerakond ei sobi valitsusse ju. Käimas on kriminaalmenetlused, mille tõttu astuti tagasi. Ei ole reaalne, et kesk nüüd uuesti valitsuses jätkaks.

Peter
3 aastat tagasi
Reply to  Vox populi

Mitte ainult .. ka endine haridusminister on korruptsiooniga uurimise all. Meil on õigusriik, sõltumatuf kõik jz aud demokraatia. Ainult endine punane pätt Jõerüüt korisebm et liitlased ei mõistaks. Polegi vaja siid heid liitlasi.

Misasja
3 aastat tagasi
Reply to  Vox populi

mida kurdad? Kas kohalike inimeste käest, kes siin maal elavad küsitakse midagi? Jah üritati, aga see lasti täna põhja. Miks te valimistel krt võtaks niiöelda endale siis paska hääletasite? Refid ei tee teie elu heaks ja lääne väärtused on ammu juba kadunud.

Misasja
3 aastat tagasi
Reply to  Misasja

ongi kadunud ju. See on täpselt see koht, et kui Arno koolimajja jõudis oli Euroopa juba teistsugune. Hilja inimesed, hilja. Praegu tuleks veidi tagasi oma agaruse ja tublidusega tõmbuda, enda inimesi ja maad kindlustada ning vaadata mida toimumas on.

Prilliraam
3 aastat tagasi

See komöödia tuleb lõpuni vaadata ja tahan näha ka erakorralisi parlamendi valimisi.

Mupo
3 aastat tagasi
Reply to  Prilliraam

Pooldan ka erakorralisi parlamendivalimisi. Ref on jõledate ettepanekutega parlamendis ja Reps-Kesk korruptsioonisüüdistustega pole väärikad riiki juhtima. Teised liiga väikesed, et riiki juhtida. Rahvas peaks saama valida uue parlamendi, mis puhastaks parteide ridu ja sunniks vastutust võtma valijate ees. Seda vastutust paaniliselt kardetakse muidugi. Enne lepitakse ükskõik milles kokku, et aga valijate eest pääseks. Abielureferendum näitas seda väga ilmekalt. Rahvalt arvamuse küsimine on punase joone punane joon. Enne-lasen-enda-täis-et-aga-pääseks-valijatest. Tülgastav.

Juhan
3 aastat tagasi
Reply to  Mupo

Jah õigus, mida see EKRE Martin end nii puhtaks peab? Võttis endale külje alla kindlalt läbi proovitud nõuniku ja vaat millega hakkama sai. Ratas võttis kohe poliitilise vastutuse, aga Martin veel ärpleb oma null tolerantsiga. Teada seesuguseid mehi – ise tahab olla nagu prillikivi.

Misasja
3 aastat tagasi
Reply to  Juhan

Aga miks te tahate inimeses ikka otsida seda halba. Et kindlasti tegi, sest teised tegid ka. Aga võibolla siiski ei teinudki midagi halba. See ei mahu teile pähe või? Pätil päti mõtlemine. Ei saa aru, et keegi võib ka ausalt asju ajada.

Prilliraam
3 aastat tagasi
Reply to  Misasja

Proovi sa minna kilulinnas ükskõik millise ministeeriumi uksest sisse ja öelda, et tulid ministrile nõunikuks. Pikkade käistega särk on kindel. Martini jutt, et ta ei tea, mis tegelane on nõunik ,ei päde. Nõunik tuleb ja läheb koos ministriga. Ja ,kui nüüd mõelda, mis nõu nõunik ministrile võis anda…….

jamps
3 aastat tagasi

Aga asjal on väiksed head küljed ka … isamaa läheb tagaritta , siimvalmarid asendusliikmena riigikogust koju koti peale … kesikuid on tambitud , kallo hävitet sest opositsioon nõudis oomosid … kesikute kassa on ikka tühi ja uurimise all. jne, jne .. pealegi on ekrel praegu vaba voli minna kesikute vene valija kallale , mis valitsuses koos olles tundunuks varastamisena … ja lõppeks liberid ju tahavad rohepöördega ida virumaa ära lagastada .. nii, et väike kaabu pani praegu ilusti kokkuvõtte püsti … pealegi .. usast kostuvad hääled, et ei tea miks ikka erikolukorrad kehtestati ja kes neid kontrollib.

hahaa
3 aastat tagasi
Reply to  jamps

Unista edasi, vääääike kaabu.

Misasja
3 aastat tagasi
Reply to  hahaa

Muide Kajal oli ka kaabu peas, kui viimaseid pilte vaadata. Naiste omade kohta öeldakse kübar, aga üks kaabu kõik. See vist toob edu, nii et Kaja pani ka pähe ja hakkas tulema edu

Majaomanik
3 aastat tagasi

Et,kui reform ei ole nõus koos keskiga IRL punti võtma,lähme vana koalitsiooniga edasi ja peaministriks saab Mailis? Jälle tehakse Kajale ära?

nojah
3 aastat tagasi
Reply to  Majaomanik

loodame!

Misasja
3 aastat tagasi

kas see ei saanud just mingi aeg tagasi tsirkusest kinga?

kodanik
3 aastat tagasi

Reps on kogu oma ministriks oleku aja Eesti riiki tüssanud, vassinud ja valetanud. Igati hea kandidaat peaministriks.

Miralda
3 aastat tagasi

Paras l.tsikari, teil oli ka varem see võimalus!

jamps
3 aastat tagasi
Reply to  Miralda

aga millest ajakirjandus siis rääkima hakkab kui kõik kurjategijad on valitsuses. reinsalul tekkis eile kohe koonukramp .. kadus ära nagu tulekahju oleks olnud .