Maksuamet on 4. maini suletud

BNS

Maksu- ja tolliamet (MTA) sulges alates 16. märtsist seoses eriolukorraga teenindusbürood üle Eesti ning need jäävad kinni vähemalt kuni 4. maini.

Füüsiliste isikute tuludeklaratsioonide esitamise tähtaeg on 30. aprillil, ent paberil tuludeklaratsioone võtab MTA vastu ka pärast seda, vähemalt mai lõpuni.

„Lõviosa tuludeklaratsioonidest on elektrooniliselt esitatud, kuid alati on inimesi, kes eelistavad deklaratsiooni teha paberil. Kuna teenindusbürood on jätkuvalt suletud, siis võtame deklaratsioone vastu ka pärast tähtaega,“ ütles MTA avalike teenuste valdkonna juht Sander Aasna. „Soovitame COVID-19 riskigruppi kuuluvatel inimestel mitte muretseda ning rahulikult oodata. Näiteks oleks halb mõte külastada praegu nooremaid sugulasi, et nende abil deklaratsioon siiski elektrooniliselt ära esitada – püsime parem kodus ja väldime kontakte.“

8. aprilli seisuga oli esitatud 675 000 tuludeklaratsiooni, neist 14 800 paberil. Esitamata on veel hinnanguliselt 70 000 tuludeklaratsiooni. Enammakstud tulumaksu on tagastatud 166 miljonit eurot, juurdemaksmisele kuulub 32,5 miljonit eurot. Tagastamisele kuuluvast tulumaksust on annetusteks suunatud 118 000 eurot.

Kõik MTA elektroonilised kanalid ja infotelefonid töötavad jätkuvalt – avatuks jäävad infotelefonid 880 0811 erakliendile, 880 0812 ärikliendile, 880 0814 tolliinfoga, 880 0815 e-maksuteenust kohta ning samuti on võimalus kirjutada e-posti aadressidel eraklient@emta.ee, ariklient@emta.ee, tolliinfo@emta.ee või e-maks@emta.ee. MTA-le saab esitada küsimusi ka iseteeninduskeskkonna e-MTA kaudu, valides menüüpunktis „suhtlus“ või jaluses lingilt „saadan kirja“.

Eriolukorraga seotud maksuinfo ja -uudised on koondatud veebilehele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments