Märtsis ostsid läänlased uue sõiduautona enim Kiat

Kia Stinger. Foto: Eduard Laur
Kia Stinger. Foto: Eduard Laur

Eesti uute sõiduautode turul toimus märtsis oodatult tugev langus ja eelmise aasta märtsiga võrreldes müüdi uusi sõiduautosid 24,5% vähem.

Märtsis müüdi Eestis 1685 uut sõiduautot, mis jäi mulluse märtsikuu tulemusele alla 548 autoga. Esimese kolme kuuga kokku on tänavu tarbijatele üle antud 5647 uut sõiduautot, mis jääb eelmise aasta esimese kvartali müügitulemustele alla 8,5%.

Läänemaal osteti märtsis 16 uut sõiduautot. Kõige rohkem, 10 autot olid Kiad, neli uut autot olid Peugeot, üks Hyundai ja üks Suzuki.

Üle  Eesti moodustasid automarkidest esikolmiku Toyota (334), Škoda (212) ja Renault (160). Mudelitest eelistasid tarbijad kahte Toyota mudelit – Corollat müüdi 124 ja RAV4 eelistasid 118 ostjat. Kolmandaks populaarseim oli Renault Clio (99).

Kogu sõiduautode müügist moodustasid märtsis ligi kolmandiku keskmised maasturid, milliste osakaal oli 32,5%. Populaarsed olid ka väiksemad keskklassi autod (21,6%). Hübriidautosid anti tarbijatele üle 277, elektriautosid müüdi 22 ja CNG gaasiautosid 79.

Tarbesõidukite müük langes märtsis 29,8% ja esimeses kvartalis müüdi möödunud aasta sama perioodiga võrreldes 18,7% vähem tarbesõidukeid. Automarkidest oli märtsis edukaim Citroen 80 müüdud sõidukiga, järgnesid Peugeot ja Toyota, milliseid anti klientidele üle vastavalt 65 ja 35. Veokite segmendis oli edukaim Volvo.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments