Ööpäevaga lisandus 11 positiivset testi

Foto: Pixabay

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 864 COVID-19 viiruse testi, millest üks protsent ehk 11 osutusid positiivseks. Rahvastikuregistri andmetele tuginedes tuli ööpäevaga enim uusi koroonaviiruse juhte juurde Harjumaal (6), Saaremaal (3) ja Ida-Virumaal (2).

6. aprilli hommiku seisuga vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 129 inimest (55 naist ning 74 meest), kellest 14 on juhitaval hingamisel. Haiglatest on välja kirjutatud 62 inimest. COVID-19 tõttu suri viimase ööpäeva jooksul 4 Kuressaare Haiglas ravil viibinud patsienti:  60- aastane ja 72-aastane mees ning 78-aastane ja 86-aastane naine. Kokku on Eestis COVID-19 viiruse tõttu surnud 19 inimest.

Eestis on kokku tehtud 21 866 testi, nendest  1108 ehk 5% olid positiivsed. Nendest 38% on Saare maakonnast ja 31% Harju maakonnast. Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata lehelt.

Seoses riigis välja kuulutatud eriolukorraga kehtib esialgu 1. maini kõigis sotsiaalhoolekandeasutustes, haiglates ja kinnipidamisasutustes külastuskeeld. COVID-19 nakkuse leviku takistamiseks peatati plaaniline ravi väljaspool riiklikku haiglavõrku. Eraraviasutused ja hambaravikliinikud jätkavad ainult vältimatu abi pakkumist. Plaaniline ravitegevus peatatakse, et tõkestada nakkuse levikut ning hoida kokku isikukaitsevahendeid. Juba alustatud plaanilise ravi lõpuleviimise otsustab arst koos patsiendiga, hinnates igat üksikut juhtu. Lõpuni  peab viima plaanilised tegevused, mille katkestamine seaks ohtu inimese tervise.

Lisainfot leiab terviseameti temaatiliselt kodulehelt ja terviseameti Facebookist. Eriolukorda puudutavatele küsimustele leiab vastused valitsuse kodulehelt.

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
rääkige õigust
3 aastat tagasi

Konkreetne teave Haapsalu linna kohta oleks vajalik,Palju on testituid ja mitu neist positiivseld. Läänemaa on suur ja lai ning senine info, et Läänemaal on 4positiivset on ilmselgelt vale. Kui ühes maakonnas kõigest 4positiivset, siis mis pandeemiast saaks jutt olla. Ilmselge on, et ainuüksi linnas on rohkem kui see avaldatud 4 .