Arno Peksari rajakaameras näitavad end karud

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Eelmisel neljapäeval mõnules mõmmik kolmveerand tundi rajakaamera ees. Foto Arno Peksari rajakaamera

Lääneranna vallavolikogu esimehe Arno Peksari paigaldatud rajakaameras Lõuna-Läänemaal Lõo külas ilmutas end läinud nädalal karu, kes mõnules kaamera ees oma kolmveerand tundi.

Peksari sõnul pole karud rajakaameras enam haruldased: „Märtsis-aprillis on seal juba viiel päeval karu end näidanud.“ Ta lisas, et ilmselt on tegemist erinevate karudega, sest nad on olnud eri suurusega.

Kuigi emakaru kolme pojaga jäi rajakaamerasse ka eelmisel aastal, pole nii tihedat liiklust Peksari sõnul enne olnud. „See näitab, et karud siin kandis ikka on,“ ütles ta. Peksar lisas, et lisaks rajakaamerale on inimesed seal kandis ka füüsiliselt karusid kohanud.

Peksari paigaldas rajakaamera Lõo küla piirides juba mõne aasta eest. Karude kõrval on kaamera jäädvustanud ka teisi metsloomi. „Praegu liiguvad loomad rohkem kui talvel. Päris huvitav on vaadata, et esimesel sokul on juba sarved paljad,“ rääkis Peksar.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Vallapiirid
Vallapiirid

Lõo ja Lääneranna vald on siiski Pärnumaa…

wpDiscuz