Ursula Aavasalu pani joonistused virtuaalnäitusele

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Ursula Aavasalu joonistus näitusel „Intro-V”. Foto Ursula Aavasalu/Haapsalu kunstikool

Haapsalu kunstikool tõi vaatajateni juba teise virtuaalnäituse, sel korral saavad külastajad üle interneti tutvust teha Ursula Aavasalu joonistustega.

Haapsalu kunstikooli direktori Kristi Erkmanni sõnul oleks pidanud kunstikooli galeriis praegu avatama Villu Baumanni näitus, kuid see lükkus sügisesse. „Pakkusime näitusevõimalust ka oma õpetajatele, aga Ursula Aavasalu reageeris kiiresti ja oli valmis oma tööd välja panema,” rääkis Erkmann.

Kui seni teatakse Aavasalut rohkem keraamikuna, on sedapuhku näitusel „Intro-V” väljas hoopis joonistused, millest enamik on valminud viimasel ajal.

Aavasalu sõnul oli virtuaalnäitus hea võimalus oma joonistusi eksponeerida, sest tegelikult ei ole tegemist näitusevalmis töödega. „Päris näituseks tuleks kõik tööd ära raamida, aga osad joonistused on üsna väikesed ja kes neid jõuab raamida,“ ütles ta. „Elus asi on muidugi elus asi, aga kui seda näitusevõimalust poleks tekkinud, poleks ma neid ilmselt kunagi näitusele pannud,” lisas ta.

Näituse tutvustuses ütleb kunstnik: „Kui sa juhtud praegusel taudiajal olema introvert, kellel pole hetkel ei töökoda ega isegi mootorratast, kelle sotsiaalne elu on enamasti virtuaalset laadi ja kes on suutnud ennast õigel hetkel varustada piisaval hulgal kohvi, WC-paberi ja markeritega, siis selline on tulemus…”

Keraamikaga peab Aavasalu praegu pausi, sest töökoda läks juba enne eriolukorra algust kinni ja nüüd otsib ta töötegemiseks uut ruumi. Aavasalu sõnul on just joonistamine hea vaheldus, sest sellega saab tegelda muude tegemiste kõrvalt ning kui vaja, siis töö pooleli jätta, pooliku joonistuse mapi vajele pista ja hiljem edasi teha. „Maalimine seevastu nõuab süvenemist ja ruumi, sest töö tuleb kuhugi üles panna,“ rääkis ta.

Ursula Aavasalu on varem Haapsalus näitustel esinenud peamiselt koos ema, Haapsalu kunstikooli keraamikaõpetaja May Aavasaluga.

Virtuaalnäitust „Intro-V” saab vaadata Haapsalu kunstikooli kodulehel. Kunstikooli esimene virtuaalnäitus oli märtsis, kui olid väljas kunstikooli ettevalmistusklasside õpilaste tööd.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments