Algas konkurss Läänemaa aasta ema tiitlile

Aile NÕupuu oma kõige nooremate lastelastega. Foto: Arvo Tarmula
Möödunud aastal sai Läänemaa aasta ema tiitli Aile Nõupuu, kes on pildil aasta eest koos oma kõige nooremate lastelastega. Foto: Arvo Tarmula

Sihtasutus Läänemaa kuulutas välja Läänemaa aasta ema 2020 otsingud.

„Praegune eriolukord, mida meist aasta tagasi vast keegi ei osanud ette näha, paneb inimsuhted proovile. Seejuures on just emadel väga suur koormus – peab ju hoolitsema nii laste heaolu ja kodu eest, ent samal ajal hoidma korras ka töö asjad,” kirjeldas sihtasutuse koordinaator Ege Tatarmäe.

Tatramäe sõnul on emade koormus nüüd märksa koormavam kui varem. Nii peab näiteks pisemate laste eest hoolitsev ema neile tagama täis kõhu, korras toa, rahuldama väikeste laste pideva tähelepanuvajaduse ja võib-olla püüdma selle kõige kõrvalt ka oma tööd teha, mis võib eriolukorra tõttu sisaldada tavapärasest veelgi rohkem ülesandeid. Oluliselt kergem pole ka suuremate laste vanematel – ka neil on oma mured. Mõni vanaema aitab lapselapsi hoides oma last, kuigi praegu peaks mõtlema tervisele rohkem kui eales varem. Kõik, kes selle raske olukorraga on nüüdseks juba mitmeid nädalaid hakkama saanud, väärivad tunnustust.

Läänemaa aasta ema kandidaate saab esitada 30. aprillini. Saada tunnustamise ettepaneku vorm e-posti teel aadressile info@laanemaa.ee või paberkandjal aadressile sihtasutus Läänemaa, Karja 27, 90502, Haapsalu linn, Läänemaa. Rohkem infot leiab.

Aunimetuse Läänemaa aasta ema andmise eesmärk on väärtustada emadust ja perekonda ning tunnustada ema rolli laste kasvatamisel. Varasemalt on Läänemaa aasta ema tiitli pälvinud Vivian Hallik, Ingrid Danilov, Silvi Tarang, Rita Lai, Lia Salumäe ning Aile Nõupuu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
pole kunagi meeldinud
4 aastat tagasi

Ja milline ema praegu kodus tubli ei ole? Kõigil neil on raske. Kas peab esile tooma kedagi? Et ülejäänud tunneksid end mitte tublina?

Andres braust.
4 aastat tagasi

Ei sellest sa jahm aru ma ka kuidas seda võetakse aasta ema . Igal inimesel on oma aasta ema iga aasta omal südames . Ma ei tea aga jahm mina ole oma ema üle küll uhke . Ta on oma kas poega maha matnud ja abikaasa ja kaks vähki üle elanud ja tugev hingest aga endiselt on ta parim vanaema 26 laste laste vanaema . (Kiitus oma emale )

küsimus
4 aastat tagasi

Miks ülejäänud end mitte tublina tundma peaks? On nad tublid emad vaid selle tiitli pärast, loodetavasti mitte! Iga ema tunnustus on ta kodus ja see ei kao kuhugi, kui ka keegi avalikult pärjatud saab. Kui tuju kaob, siis järelikult see, mis kodus rõõmu ei pakugi?

valik oleks ebaaus
3 aastat tagasi
Reply to  küsimus

“Kodus emad olge tublid hiirekesed edasi. See kes maailmale paistab välja, seda otsime! Otsime ühiskondlikku ema”.
Jätaks vähemalt sel aastal valimata – kõik emad on ühtmoodi tublid. Aeg on raske.