Läänemaal on populaarseim auto Kia

Kia Stinger. Foto: Eduard Laur
Kia Stinger. Foto: Eduard Laur

Selle aasta esimesel kuul kasvas Eesti uute sõiduautode turg ligi neli protsenti, Haapsalu maanteeameti teeninduses registreeriti kolm uut sõiduautot rohkem kui möödunud aasta jaanuaris.

Jaanuaris müüdi Eestis 2271 uut sõiduautot, millest 20 registreeriti Haapsalus.

Haapsallaste seas oli populaarseim auto Kia, mida osteti kümme tükki. Sellele järgnes Peugeot, mida osteti kolmel korral ning kahel korral ostsid läänlased Citroeni, Daciat ja Hyndaid. Üks inimene ostis Haapsalus uue Renault.

Üle Eesti oli ostetuim auto Toyota, mida müüdi 458. Järgnesid Škoda ja Renault, vastavalt 314 ja 247 uue sõiduautoga. Mudelite tippu tõusis Toyota RAV4, milliseid osteti 224. Teisele kohale kerkis Renault Clio (157) ja kolmandaks Škoda Octavia (114).

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jaan
4 aastat tagasi

Kiat osteti kohe kümme tükki.

Puzikov
4 aastat tagasi

suur miinus selle Sportage`i puhul on see, et igal viiendal koonul aia taga. Puhas hall mass ………..

Ahsoo
4 aastat tagasi
Reply to  Puzikov

väga eriline teistest olla vajab suuremaid väljaminekuid, kõigile pole seda vajagi ju. See KIA auto mõeldud rohkem tarbeesemeks, mis kergendab inimeste elu, nagu mikroahi, kohvimasin jne.

kia
4 aastat tagasi

aastaid olnud ja ei saa küll nuriseda.Väga hea auto

Vandaal
4 aastat tagasi

Milleks pealinnast saksa vanarauda osta?

Pamp
4 aastat tagasi

Läänemaa ostjad on ju nii juhmid, et ostavad hirmkalli raha eest omale KIA-sid, sest neid müüaksesiin ainult ühest kohast. Targemad sõidavad mudalinnast sada km eemale ja leiavad sama aastaarvuga mõne muu margi sõiduki ja tunduvalt odavamalt.

Ahsoo
4 aastat tagasi
Reply to  Pamp

Tooge mõni näide siis ka, mis niisama lahmite? Teadaolevalt on just uued KIA mudelid need, mis kvaliteedi-hinna suhte peal on kõige soodsamad.

Jaan
4 aastat tagasi
Reply to  Ahsoo

Ja viie aatapärast näed kui müüma hakkad palju oled selle kvalideedi eest kokku maksnud.

K.S
4 aastat tagasi

…Ja Läänemaa parim tööandja Nurme Vabrik.Sellistele ei antagi liisingut normaalse auto ostmiseks ja tuleb piirduda kiade ja peugeottidega…

Sam
4 aastat tagasi
Reply to  K.S

peogeot on ikka väga kalliks läinud,pürgib ka preemiumi poole nagu volvo tegi