0

Läänemaa tutvustab Tourestil kohalikku toitu

Lääne Elu

info@le.ee

Tourestil esindab Läänemaad Tänava talu. Urmas Lauri

Homme algab Tourest, kus Läänemaa toidukultuuri esindavad Altmõisa külalistemaja, Pliit ja Plika catering, Nurme catering, Tänava talu ja Nõva leib.

„Oleme püüdnud erituda kasutades ainult oma tootjate puhast ja värsket toodangut. Hoidnud rannarootsi kultuuri unustamata Haapsalu kuulsust kohvikulinnana,” ütles MTÜ Kodukant Läänemaa kohaliku toidu spetsialist Eva Rahv.

Ehedalt läänemaisete maitsete seast leiab Dirhamist püütud kilud kerges marinaadis, kanepi-õllesaia põdravorsti suupiste, haugikotletid ja praetud räimed Nõva leival. Hernesupi, rebitud veiseliha ampsu ja loomulikult palju suurepäraseid kooke ja küpsetisi, sealhulgas Nõva laevahukukoogi. Ühe hitina toob Rahv välja põldmarjahüübe.

Eriliste jookidega üllatab Tänava talu peremees, valmistades maitsvaid kokteile oma korjatud taimede siirupitest. Sellekordse messiväljapaneku võib kokku võtta sõnadega: kalalkäik, jahilkäik ja kohvikuskäik.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz