Galerii: läänlased turismimessil Tourest

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Läänemaa turismijuhi Annika Mändla sõnul on avatav linnusemuuseum tänavu Läänemaa suurim turismiuudis. Foto Ann Buht

Nädalavahetusel Tallinnas peetud Eesti suurimal turismimessil Tourest tõmbas Läänemaa tähelepanu hea asukoha tõttu, aga muidugi ka suvel avatava linnusemuuseumiga.

„Sel aastal tunti meie vastu eriti palju huvi,” ütles Läänemaa turismijuht Annika Mändla. „Ma arvan, et asukohal oli suur roll, enam paremat kohta olla ei saanudki,” lisas ta. Läänemaa 40ruutmeetrine messiboks asus siseturismi tutvustava Puhka Eestis halli sissepääsu kõrval.

Mändla lisas, et messikülastajate tähelepanu tõmbas ka suvel piiskopilinnuses avatav linnusemuuseum. „Kui inimesed küsisid, mis meil uut on, oli hea avatavast muuseumist rääkida,” selgitas Mändla. Ta lisas, et palju tunti huvi ka suviste suurüritusteaegsete majutusvõimaluste kohta.

Läänemaa meesiboksis oli maakonna turismivõimalusi tutvustamas Dirhami sadam, Spithami puhkemajad, Roosta puhkeküla, Avasta Noarootsit, spaahotell Laine, Vormsi ja SA Läänemaa Muuseumid. Oma boksiga on messil Fra Mare.

Esimest korda on läänlased esindatud ka messi toiduhallis, kus Altmõisa külalistemaja pakkus suppi ja kooki, Tänava talu sinepit ja siirupit ning Tammejuure talu kanepitooteid.

Mändla sõnul oli oma toiduga messile tulemine läänlastele uus kogemus. „Mulle tundus, et nad jäid rahule. Tean, et mingid tooted said otsa ja väga maitsev oli,” lisas ta. Mändla ütles, et järgmisel aastal tahaks toiduteemat maakondade hallis suuremalt esile tuua. „Kuna toidu- ja söögiteema on meie teema, võiks selle kaudu ka kogu maakonda promoda,” rääkis ta.

Fotod Peeter Langovits ja Ann Buht

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments