Tourest toob Euroopa reisiprofessionaalid Läänemaaga tutvuma   

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Huvilised reisimessil Tourest Läänemaa väljapanekut uudistamas. Foto Peeter Langovits

Veebruari alguses toimuv turismimessi Tourest välsikülalised tulevad tutvuma ka Läänemaa turismivõimalustega.

Euroopa reisikorraldajatele Eestit tutvustav Tourest Hosted Buyer Programm (HBP) võõrustab sel aastal rekordarvu väliskülalisi, et aidata Eesti turismiettevõtetel luua kontakte ja suurendada välismaalt Eestisse jõudvate turistide arvu. Iga-aastase reisimessi Touresti raames toimuvast eriprogrammist võtab osa ligi 50 välismaist reisifirmade tootejuhti 13 eri riigist.

HPB programmi kuulub ärialaste kiirkohtumiste päev, kus Eesti teenusepakkujad tutvustavad välismaistele ostjatele oma tooteid ja VisitEstonia tutvustab Eestit kui atraktiivset reisisihtkohta. Lisaks väisatakse Touresti messi ja tutvutakse Tallinna turismimagnetitega, samuti külastatakse Eesti eri regioone.

Sel aastal suunduvad väliskülalised peale traditsioonilist Tallinna ringkäiku väljasõitudele Tartusse, Lahemaale, Saaremaale ja Läänemaale, kus tutvustatakse piirkonna turismiatraktsioone ning majutus- ja toitlustuskohti.

Sel aastal juba viiendat korda toimuv Tourest Hosted Buyer Programme (HBP) on läbi aegade suurim. Lisaks välismaistele külalistele võtab sellest osa ligi 50 turismiettevõtet Eestist, kes saavad kokku tulevaste võimalike koostööpartneritega nii Skandinaaviast, Kesk- kui ka Lõuna-Euroopast. Koostöös Eesti turismi- ja reisifirmade liidu, EASi ja KredExi ühendasutuse turismiosakonna (VisitEstonia), airBalticu, Tallinki ja turismisektori paljude ettevõtetega tutvustatakse Eestit kui atraktiivset ja omanäolist puhkusesihtkohta, eesmärgiga lisada Eesti siia kutsutud reisikorraldajate tooteportfelli.

„Tegemist on hoolikalt valitud Euroopa riikide reisikorraldajatele suunatud programmiga, kus absoluutselt iga külaline on oluline reisiekspert, kes peab otsustama, kas Eesti turismiettevõtetel on pakkuda midagi erakordset, mis nende kliendid siia meelitaks. Fakt, et viie aastaga on ettevõtmisest saanud oodatud ja rahvusvaheliselt populaarne üritus, räägib enda eest, et tegu on Eestile olulise ja kasuliku programmiga,” selgitas Eesti turismi- ja reisifirmade liidu peasekretär Merike Hallik.

Tänavu osalevad Tourest HBP programmis turismiettevõtjaid Soomest, Rootsist, Taanist, Hollandist, Inglismaalt, Saksamaalt, Šveitsist, Austriast, Luxemburgist, Hispaaniast, Itaaliast, Sloveeniast ning Poolast.

Programmi eesmärk on tuua Eestisse kvaliteetsed välisostjad ning viia nad kokku eri Eesti piirkondade turismiettevõtjatega, pakkuda välismaistele reisikorraldajatele inspiratsiooni sihtkoha tootearenduseks ja aidata kontakte luua eesti turismiettevõtetega, et võimekate välismaiste reisikorraldajate portfooliosse satuks võimalikult palju erinevaid turismiteenuseid erinevatest Eesti piirkondadest.

Reisimess Tourest on külastajatele avatud neljapäeval, 9. veebruaril kell 14-19, reedel kell 10-19 ja laupäeval kell 10-20.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments