Rannarootsi muuseumis tuleb perepäev pärismusmuusika ja kiludega

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Rannarootsi muuseum ootab laupäeval perepäevale. Foto Urmas Lauri

Laupäeval korraldab Rannarootsi muuseum perepäeva, kus kuuleb nii pärimusmuusikat, saab mängida detektiivimängu kui ka süüa röstitud kilusid.

„Päris lund me ei luba, aga muud toredat küll,” ütles Rannarootsi muuseumi pedagoog Lydia Kalda. Perepäev algab keskpäeval ja kaheks tunniks jagub tegevust nii õue kui ka siseruumidesse.

Kalda sõnul tulevad muuseumiperele toeks sõbrad: kõrvalasuv tsikliklubi Müristajad näitab mootorrattaid ning mullu valminud ja praegu talvituvat viikingilaeva, politsei merepäästjad tulevad aga demonstreerima oma oskusi. Õues toimub Kalda sõnul ka mitmeid kogu perele mõeldud võistlusi. „Võistlused konti ei murra ja tulla saab ka ilma eelsoojenduseta,” lubas ta.

Muuseumiruumides on kavas lastele ja peredele mõeldud Ruhnu teemaline detektiivimäng ja meisterdada saab lumemmesid.

Perepäeval kõlab ka pärimusmuusika – kontserdi annab Karoliina Kreintaal, kes mängib viiulit, hiiu kannelt ja ka laulab. Kalda sõnul on Kreintaal palju uurinud just Ruhnu muusikat ja hiljuti ilmus tal ka Ruhnu rahvamuusika plaat, mida samuti laupäeval esitletakse.

Nagu ikka Rannarootsi muuseumi ettevõtmiste puhul töötab kohvik, kus pakutakse koduseid küpsetisi. Lisaks küpsetistele ja pannkookidele saab mekkida mitmel viisil valmistatud vürtsikilu ja mundris kartuleid.

Perepäev Rannarootsi muuseumis on külastajatele tasuta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments