Läänemaa haigla paigaldas EMO ooteruumiks konteineri

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Läänemaa haigla erakorralise meditsiini osakonna ukse ette on paigaldatud konteiner, millest saab kriisiajaks EMO ooteruum. Foto Arvo Tarmula

Läänemaa haigla erakorralise meditsiini osakonna ukse juurde konteineri, millest saab kriisiajal erakorralise meditsiini osakonna ootesaal.

„Konteiner on mõeldud selleks, et kui haigestumise laine peaks meile jõudma, tuleb haiged ja terved inimesed eraldada,” ütles Läänemaa haigla peaarst Tõnis Siir. Läänemaa haigla ravijuht Kai Tennisberg selgitas, et konteinerist saab EMO ootesaal, kuhu juhatatakse ootama need EMOsse pöördujad, kellel pole koroonakahtlust.

Tennisbergi sõnul tuleb haiglasse saabujatele vastu meditsiinitöötaja, kes selgitab välja haiglasse pöördumise põhjuse. Kui tegemist on tavapärase erakorralist abi vajava haigestumise või traumaga, suunatakse inimene konteinerisse loodud ootesaali oma järjekorda ootama ja juhatakse sealt otse EMO ruumidesse.

Patsiendid, kellel on põhjust kahtlustada koroonaviirusesse nakatumist, juhatakse aga läbi praeguse EMO ootesaali isolatsioonipalatitesse, kus nendega tegeleb Läänema haiglas loodud covid-osakonna töötaja.

Tennisbergi sõnul tuleb Läänemaa haiglasse kaks isolatsioonipalatit – üks on mõeldud neile, kes on rahuldavas seisus, teine, hingamisaparaadiga varustatud palat, on aga raskes seisus koroonapatsientidele.

Kuigi Läänemaa haiglas on loodud võimalused ka koroonahaigete raviks, viiakse seni, kuni suured haiglad suudavad koroonapatsiente vastu võtta, Tennisbergi sõnul haiged siiski Tallinna. Kergemas seisundis haigeid Lääne-Tallinna keskhaiglasse ja raskemas seisus Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.

Reede hommikuks oli Läänemaal koroonaviirusega nakatunud neli inimest. Kokku on läänlastele on tehtud 172 testi. Reede keskpäevaks oli Eestis 961 koroonahaiget, testitud oli kokku 18 290 inimest. Eestis oli hommikul oli surnud koroonaviirusse 12 ja haiglais intensiivravipalateis võitles oma elu eest 16 inimest.

4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Postimees
3 aastat tagasi

Mujal riikides on haiglate juurde paigaldatud konteinerid külmutusseadmetega… Isegi Helsinkis…
Aga meie teeme siin pulli…

Kai
3 aastat tagasi

Kas EMO’sse pöördumisel tuleb siseneda nüüd peauksest ning seal keegi kuskil võtab vastu ning juhatab konteinerisse kui nakatunud ei ole? Juhend on jäänud artiklist puudu, ei tahaks väga haigla peale uitama minna kriisi ajal, et kuhu ja kuidas.

Naljakoht.
3 aastat tagasi

Emo ooteruumiks konteineri? Hea nali, see ainult võimalik vaid Haapsalus. Emo töötajate poolest võiksidki abivajajad konteinerisse istuma jäädagi, las passivad seal.

info
3 aastat tagasi
Reply to  Naljakoht.

Kas see covid osakonnajuhataja teeb siis testi ka. mis on asja mõte sellisel kabinetil kui testi ei tehta ja ravi on ju kodune nagu seletatud on.