Kolm Lihula jalgpallurit alustasid tippliigas hooaega

Lõuna-Läänemaa JK kasvandikud, nüüdsed Pärnu JK Vaprus mängijad Rocco Mõtt, Reno Mark, Virgo Vallik peale hooaja avakohtumist FC Elvaga 5. märtsil. Foto: Taavi Midenbritt
Lõuna-Läänemaa JK kasvandikud, nüüdsed Pärnu JK Vaprus mängijad Rocco Mõtt, Reno Mark, Virgo Vallik peale hooaja avakohtumist FC Elvaga 5. märtsil. Foto: Taavi Midenbritt

Neljapäeval, 5.märtsil pandi pall veerema 2020. aasta jalgpalli meistrivõistluste Eesti esiliigas. Kokku teeb meeste esiliigas kaasa 10 meeskonda.

Üheks meeskonnaks Eesti tippliigas on ka Pärnu jalgpalliklubi Vaprus. Meie naabermaakonna esiklubil hoiame juba mitmendat hooaega silma peal väga olulisel põhjusel. Sealses võistkonnas teevad kaasa kolm Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi kasvandikku. Rocco Mõtt, Reno Mark ja Virgo Vallik on viimased hooajad stabiilselt kuulunud ka klubi algkoosseisu. Esimesed kaks olid seda juba kaks hooaega tagasi, kui klubi mängis veel ka Premium Liigas. Vallik murdis ennast klubi põhikoosseisu aga eelmise hooaja jooksul näidatud heade esitustega.

Pärnu JK Vaprus ja Lõuna-Läänemaa JK on partnerklubid, kellede koostöö on kestnud rohkem kui 15 aastat. Tillukene maaklubi, nagu seda Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi on, on nende aastatega linnaklubile palju mängijaid kasvatanud. Paljud on tee leidnud noortevõistkondadesse, nimetatud kolm noormeest aga teinud oma karjääris olulise tõusu just täiskasvanute jalgpallis.

Tänavune hooaeg algas Pärnu JK Vaprusele võõrsil kohtumisega FC Elva vastu. Väga tugev vastane, kellega ka eelmisel hooajal liigas medalite pärast suurt võitlust peeti. Siis väljus sellest duellist võitjana JK Vaprus, kes kaunistas oma hooaega esiliiga pronksmedalitega.

Neljapäevane kohtumine pea 200 pealtvaataja ees algas FC Elva juhtväravaga mängu 16 minutil. Siis suutsid Vapruse poisid Kristen Saartsi väravast teise poolaja alguses viigistada. Uuesti said FC Elva jalgpallurid 2:1 juhtima, kuid mängu 89. minutil lõi Ronaldo Tiismaa penaltipunktilt mängu lõppseisuks 2:2.

Mäng oli väga võitluslik ja vigaderohke. Kohtunik jagas kokku 10 kollast ja 2 punast kaarti.

Hooaja avamängus alustas algkoosseisus Mark. Teisel poolajal liitusid mänguga ka Vallik ja Mõtt. Seega olid taas kõik kolm lõunaläänlast, kunagist lapsepõlve treeningukaaslast koos platsil. Kohtuniku antud kaardid jõudsid ka meie kahe mängijani-Reno nägi enda ees kahe kollase tõttu koguni punast ja Virgo kollast kaarti.

Pärnu JK Vapruse peatreener Taavi Midenbritt jäi aga üldiselt hooaja esimese mänguga rahule. “Esimesest mängus Elvast viigiga, eelmsiel hooajal alustasime siin kaotusega, seega nende vastu positiivne algus,” ütles Midenbritt.

Kõik kolm alustasid treeningutega klubi juures veel siis, kui nad käisid Lihula lasteaia viimases rühmas – ja treenisid klubis 10 aastat. Valliku esimesed kooliaastad möödusid nüüdseks suletud Tuudi algkoolis. Lõpuks tõi haridustee ka teda Lihula gümnaasiumisse, kus teda Mark ja Mõtt ees ootasid. Koos mängiti kümnetel ja kümnetel turniiridel ja võistlustel, ning peeti kodukooli ja koduklubi eest sadu kohtumisi.

Eesti noorte meistrivõistlustel on aga praegu 18aastane Mõtt oma kasvatajaklubi esindanud neljal hooajal, mänginud 52 kohtumist ja löönud viis väravat. 19aastane Mark on seda teinud samuti neljal hooajal, mänginud 47 kohtumises ja skoorinud 19 korral. Äsja 17aastaseks saanud Vallik aga esindas oma esimest klubi riigi esivõistlustel kolmel hooajal. Mängis seal 41 kohtumist ja lõi nendes uskumatud 55 väravat.

Kõik kolm jalgpallurit on esindanud ka Eesti omavanuste erinevaid noortekoondisi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Fedja
4 aastat tagasi

Mis ajast on esiliiga tippliiga ? Suuruse hullustus, äärmine tähelepanu vajadus.
Ants, Avila pole ju selle Getreu pallirühmas käinud. Nii objektiivne see värk siin on.

Pohla(d)
4 aastat tagasi

Autori meelest on Pärnu naabermaakonnas ? Iga kord kui hooaeg algab on jutt ikka sama. Ehk siis nn. treener kiidab oma tegevust. Palun veidike objektiivsust, paljud tuttavad juba naeravad selliste artiklite peale.

Ants
4 aastat tagasi

Miks ei mainita ära Läänemaa JK endist mängijat Aare Avilat esiliigas Vändra JK Vapruse nimekirjas?