Koroonaviirus muudab vehklemiskombeid

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Rahvusvahelise vehklemisliidu veebilehel on üleval soovitused võistluse ajal koroonaviirusest hoidumiseks.

Täna algavad Budapestis kolm päeva kestvad epeevõistlused Westend Grand Prix. Eriliseks teeb võistluse tõsiasi, et koroonaviirus on muutmas ka vehklemiskombeid.

Koroonavirus, mille leviku tõttu on ära jäetud paljud võistlused, Budapesti suure karika võistlust küll ära ei jäta, kuid oluline muudatus on tehtud võistluskorraldusse.

“Mida otsustas rahvusvaheline vehklemisliit seoses koroonaviirusega? Et vastast ja kohtunikku tervitad vaid relvaga, kätlemine jääb ära…,” nentis Haapsalu vehklemistreener Helen Nelis-Naukas oma sotsiaalmeediapostituses.

Vehklemisliit lähtus oma nõudes maailma terviseorganisatsiooni WHO soovitusest koroonaviirusest hoidumiseks. WHO soovituste hulgas on lisaks käte pesemisele ka inimeste vahel piisava vahemaa hoidmine. Sel põhjusel ei kätlegi võistlejad, vaid tervitavad nii kohtunikku, kui ka teineteist relvaga au andes.

“Ungari vehklemisföderatsioon keelas publikul saali tulla, seal võivad olla ainult korraldajad, kohtunikud, sportlased, treenerid, füsiod ja muu abipersonal,” ütles Nelis-Naukas.

“Palju segadust ja kõik otsivad süüdlast. Ainus tõeline retsept tundub olevat suurem tähelepanu isiklikule hügieenile ja kontaktide vältimisele teistega,” vahendas Nelis-Naukas Itaalia peatreeneri Sandro Cuomo arvamust.

Naisi läheb Budapesti individuaalturniiril rajale 264. Eestist osalevad Julia Beljajeva (üldarvestuse 37. koht), Nelli Differt (76.), Irina Embrich (52.), Erika Kirpu (24.), Laura Kutt (417), Katrina Lehis (14.) ja Veronika Zuikova (200.)

Mehi on Budapestis võistlemas 301, neist kolm Eestist: Ruslan Eskov (195.), Sten Priinits (56.) ja Peeter Turnau (164.).

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments