Tähelepanelikud liiklejad aitasid purjus juhte tabada

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Eelmisel nädalal registreeriti Läänemaal kümme kuritegu, milles neli olid seotud joobes juhtidega, teatas Haapsalu politseijaoskonna juhtivuurija Vello Palmits.

Vabariigi aastapäeval tabas politsei Haapsalus autoroolist mehe, kellel oli kriminaalne joove. Palmitsa sõnul oli tegemist inimesega, kes on varem mitmel korral purjuspäi politseile vahele jäänud ja kes kandis ka tingimisi karistust. Nii võeti mees kohe vahi alla ja kohus määras talle karistuseks kaks aastat ja 14 päeva vangistust.

Palmitsa sõnul tabati mees tänu tähelepanelike kaaslinlastele, kes tema kahtlasest sõidustiilist politseile teada andsid. „Tahan tänada tähelepanelikke liiklejaid, kes andsid politseile teada kahtlase sõidustiiliga juhtidest,” ütles Palmits. Ta lisas, et eelmisel nädalal oli selliseid tähelepanelikke inimesi päris palju.

Samamoodi andis mitu tähelepanelikku liiklejat 27. veebruaril politseile teada, et Virtsust Tallinna suunas sõidab üks kahtlase sõidustiiliga autojuht. Politsei pidas auto kinni ja juhil tuvastatigi alkoholijoobe. Joobes juht peeti kuriteos kahtlustatavana kinni ja tema suhtes alustati kriminaalmenetlust.

Palmits lisas, et mitu helistajat teatas veel ühest kahtlase sõidustiiliga autost. Auto peeti kinni juba Harjumaa piires ja autojuhil tuvastati kriminaalne joove.

26. veebruaril käisid vargad Sinalepa külas elumajas, kust viidi kaasa mitmesuguseid esemeid.

Tabati ka üks poevaras – 48aastane mees, kes ühe nädala jooksul kolm korda sarnase kuriteoga vahele jäi. Meest on ka varem poevarguste eest karistatud.

Nädala jooksul registreeriti 23 väärtegu, millest 19 olid liiklusrikkumised. Kiiruseületajaid tabati 11 ja alkoholi tarvitanud sõidukijuhte kaks, ülejäänud rikkumised olid kergemad.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments