Krista Kumberg: trükivärv lõhnab peaaegu sama hästi kui kaneelisai

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Haapsalu lasteraamatukogu bibliograafil ja raamatulugemise väsimatul propageerijal Krista Kumbergil on seljataga haruldane veebruar. Esmalt andis president talle Valgetähe V klassi teenetemärgi ja sel nädalal pälvis ta Andres Ammase fondi stipendiumi. Andrese auhinda saada on teine tunne, kui presidendi auraha puhul, sest see on nagu oma pere kiitus, leiab Kumberg.

President alustas oma Eesti vabariigi aastapäeva kõnet Valdur Mikita luuletusega „Loomad”. Huvitav, mida ta sellega mõelda võis?

Kuulasin presidendi kõnet küll, aga päris algust mitte, muidu ütleks midagi tarka. Aga mulle meeldis, et tema kõnes tuli kirjandust mitmel korral ette. Tulid ka Andres ja Pearu, mis nüüd on palju vastukaja tekitanud, kas nii või naa. Vahet pole, aga selge on, et meie president loeb raamatuid.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
naine 50
4 aastat tagasi

lapsepõlves käisin tihti raamatukogus. See ole selline eriline maailm,kus ootas alati midagi head ja põnevat.Pärast käisid seal minu lapsed.Sõbralikud raamatukogu töötajad leidsid alati mõne huvitava raamatu,mida lapsed huviga kodus lugesid.Väga loodan, et saan seda imelist kohta kunagi ka lastelastele tutvustada. Suured tänud kõigile,kes selles armasas raamatukogus töötavad või kunagi töötasid.Te olete imelised !

Tiina
4 aastat tagasi

Palju õnne Kristale äramärkimiste puhul! Kui olin väike, käisin tihti lasteraamatukogus ja mõtlesin: kui suureks saan, hakkan Krista Kumbergiks!