Sumo meistrivõistlustelt tuli üheksa medalit

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Vasakult Aap Uspenski, Eerik Pank, Stefan Lauri Mölder, Kevin Uspenski, Janar Sõber. (Foto erakogu)

Lihula, Haapsalu ja Risti maadlejad võitsid möödunud nädalavahetusel Rakveres peetud noorte Eesti meistrivõistlustelt sumos viie peale üheksa medalit.

Lihula maadlusklubi Leola maadleja Eerik Pank sai esikoha U18 vanuseklassis nii üle 100 kg poiste arvestuses kui ka absoluutkaalus.

“Eerik Pank on täiskasvanute Eesti meister, nii et need võidud olid ootuspärased,” ütles Leola treener Janar Sõber. “Muidugi, sumoringis võib juhtuda igasuguseid asju. Piisab kui varvas läheb tagurpidi vastu maad, kui on kaotus.”

Stefan Lauri Möldri jaoks olid need noorte Eesti meistrivõistlused esimesed. “Ma poleks teda võistlustele üles andnudki, tema minek oli ta isa tahe. Aga Stefan alistas oma U16 vanuseklassis kõik vastased näilise kergusega ja sai kuldmedali. Alles U18 klassi võistlusel, kus suur osa U16 poisse ka kaasa lõi, sai üks noorematest, kelles Stefan oma klassis oli jagu saanud, hõbemedali, oli selge, et U16 kuldmedalit tuleb tõsisemalt hinnata,” rääkis treener. Mölder sai U18 vanuseklassis pronksmedali. Ta võistles kehakaalus kuni 60 kg.

Tüdrukute sumos maadlesid kaks Risti neidu maadlusklubi Juhan värvides. Eliise-Maria Pae sai kuni 14aastaste alla 40 kg kaalukategoorias pronksmedali.

Peatselt 13aastaseks saav Lisette Böttker võitis U14 kuni 50kg kaalus esikoha, U16 ja U18 samas kaalus hõbemedali. “Muidugi on see hea, kui teaaegu täiskasvanud naistega maadeldes saada teine koht,” kiitis isa ja maadlustreener Kristjan Böttker. “Aga Lisette ongi hea. Ta on kuus aastat tõsiselt spordiga tegelenud, omavanused Eestis ei saa keegi talle vastu.”

Lisette Böttkeri sihid on kõrged. Ta kinnitas, et tahab naistemaadluses tahab ta kaheksa aasta pärast olümpial olla.

U14 vanuseklassis kuni 40 kg tüdrukute seas pronksmedali saanud Eliise-Maria Pae naases maadlustrenni hiljuti. “Ta on asjalik tüdruk,” tunnustas Kristjan Böttker.

Haapsalu Dünamo maadlusklubi esindas võistlustel ainult Kevin Uspenski, sest Robin Uspenski oli just Valgevenes võisteldes saanud vigastuse. Kevin sai U18 vanuseklassis kuni 80 kg poiste seas hõbemedali ja absoluutkaalus pronksi.

“Maadluse jaoks ei anna sumo suurt midagi ja see on rohkem lõbu. Ega me sumovõistlusteks eraldi ei harjuta. Küll aga annab sumovõistlus võistluskogemust ja oskust närvipingega toime tulla,” ütles Aap Uspenski.

Kõik Läänemaa osalejad on tegelikult maadlejad. “Sumo on hea. Saab välisvõistlustele ja palju reisida,” ütles Kristjan Böttker.

“Neid, kes Eesti sumovõistlustel osalejaist on täiskohaga sumomaadlejad, on vähe. Enamik tegelevad kas maadluse või judoga,” sõnas Janar Sõber.

Tulemused

Risti tüdrukud:
Lisette Böttker U14 -50kg kuld / U16 -50kg hõbe / U18 -50kg hõbe
Eliise-Maria Pae U14 -40kg pronks

Lihula poisid:
Stefan Lauri Mölder U16 -60kg kuld / U18 -60kg pronks
Eerik Pank U18 +100kg kuld / U18 abs. kuld

Haapsalu:
Kevin Uspenski U18 -80kg hõbe / U18 abs. pronks

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments