Ehto hakkab Uuemõisa lossi aknaid parandama aprillis

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Uuemõisa lossi aknad ei pea tuult ega vihma. Arvo Tarmula

Uuemõisa lossi aknad ei pea tuult ega vihma. Arvo Tarmula

Kolmapäeval kohtusid Haapsalu aselinnapea Innar Mäesalu ja  ehitusjärelevalve spetsialist Tõnu Tammesalu Uuemõisa lossi remontinud Ehto OÜ juhi Raivo Raudsepaga, et leppida kokku selles, kuidas mõisa aknad korda tehakse.

Mäesalu tõdes, et mullu augustis tehtud tööde ülevaatuse käigus ei kontrollitud akende vee- ja tuulepidavust, sest suvised olud on hoopis teised kui sügisel. Kui kool algas, selgus, et osad restaureeritud akendest ei pea jätkuvalt vett. Tammesalu kontrollis kõik aknad üle ja tegi probleemsetest akendest nimekirja. Kuna ehitustöödele kehtib garantiiaeg, tuleb ehitajal puudused kõrvaldada.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vasja Vase tänavalt
4 aastat tagasi

Tuletan meelde, et akende remondi eest maksis Linnavalitsus ehitajale ettemaksuna 270 000 eurot. Selle eest saab rohkem ,kui ühe pahteldatud ja värvitud akna. Peaaegu vist kaks akent, kui ettemaksust puudu ei tule.

Kodanik
4 aastat tagasi

See on linnavalitsuse poolt ikka tõeline sigadus. On teada, et käesoleva aasta augustis peaks lõppema garantiiaeg ja alles nüüd, viimasel minutil, suvatsetakse hakata tõsisemalt Uuemõisa akendega tegelema. Lubati isegi ehitaja kohtusse anda, aga ei midagi. Karilaid muudkui lällutab suurte ettevõtmistega, aga ise ei saa sellist väikest asja ära korraldada. Häbi peaks olema. Turistidele tehakse siin Potjomkini küla, aga linnainimeste probleemidest ei taheta välja teha.

Kodanik
4 aastat tagasi

Ainuke mõistlik lahendus oleks lasta uued aknad ehitajal paigaldada.

jah
4 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

see on suhteliselt vana mõisahoone ja kes selle ehitas, ei pruugi enam eluski olla, nii et mõistlikusega pole siin midagi pistmist.

Hellat
4 aastat tagasi
Reply to  jah

Ehitaja ei saagi enam elus olla.

jah
4 aastat tagasi
Reply to  Hellat

tõepoolest, aga mis nüüd saab siis?

Aknaauk
4 aastat tagasi

Ehk telliks kelleltki tõsiselt võetavalt tegialt uued aknad ja laseks Ehtol kinni maksta. Muidugi omajagu pretensioone on ka tööde vastuvötjal-Haapsalu Linnavalitsusel. Sellised spetsialistid peaks kohe vallandama. Aga nagu arst Sukles, kes pole keegi, on ka linnavalitsus (Linnaviletsus)!

jah
4 aastat tagasi

pole akent, pole probleemi. Avad tuleb ilusa vineeriga kinni katta ja ongi tehtud!