12

Reformierakond soovib kõigile 500eurost tulumaksuvabastust

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Reformierakonna fraktsioon annab täna parlamendi menetlusse eelnõu, millega antakse kõigile Eesti inimestele iga kuu kasutada 500 eurot maksuvaba tulu.

„Jüri Ratase esimese valitsuse loodud maksusüsteem karistab üle 1200 eurose palgaga inimesi nagu meditsiiniõed, õpetajad, päästjad ja politseinikud tulumaksuvaba miinimumi vähenemise tõttu kõrgema maksumääraga. Meie eesmärk on see maksuküür kaotada ning muuta maksusüsteem lihtsaks ja õiglaseks,” ütles Reformierakonna esimees Kaja Kallas.

Kallas märkis, et Eestis on 68 500 inimest, kes saavad koos tuludeklaratsiooniga teate, et neil tuleb riigile raha juurde maksta, sest nad on teinud rohkem tööd, kui aasta alguses ennustada oskasid. „Samas on meil 530 000 inimest, kes maksid tulumaksu liiga palju ehk andsid oma raha riigile intressita laenuks,” ütles Kallas ja lisas, et ühetaoline tulumaks teeks maksusüsteemi lihtsamaks ja rohkem etteennustatavaks.

Reformierakonna eelnõu järgi toimuks üleminek ühetaolisele maksusüsteemile kahes etapis, selgitas varasem rahandusminister Aivar Sõerd. Esimeses etapis nihkuks tänane maksuküür edasi ehk kuusissetuleku vahemik, mille jooksul tulumaksuvaba miinimum väheneb 500lt eurolt 0ni, oleks 1700-2600 eurot (täna on see 1200-2100 eurot). Teisel aastal kaoks maksuküür täielikult ja kõigil inimestel oleks kasutada 500 eurot tulumaksuvabalt.

„Valitsuse maksueksperiment on ebaõnnestunud. See ei sobi Eesti oludesse, kus inimeste palk ja sissetulek kiiresti kasvab. Meie hinnangul oleks ühetaolisele tulumaksule ülemineku maksumus 250 miljonit eurot, mis oleks vastutustundlik jaotada kahe aasta peale,” ütles Aivar Sõerd.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Röövpartei
Röövpartei

Rehvormierakond

Postimees
Postimees

Kuradi puusabadega oravad…

Jura
Jura

Kodanikupalka tuleks maksta ja igasugune jura ära lõpetada.

Kodanik
Kodanik

Väga õige, praegune tulumaksu vabastuse süsteem on täiesti jabur.

selge
selge

see ju eluaeg rikaste partei olnud…..

Tiit
Tiit

Vaene ei võida sellest midagi, rikkad saavad rikkamaks. Reffidele mokka mööda.

pudrujakapsad
pudrujakapsad

Vaene hoopiski kaotab! Ülemineku hind 250 milj tuleb ju teiste maksutõusude läbi riigikassasse tagasi teenida ning loomulikult jaotub lisakoormus kõigi maksumaksjate vahel (sh. vaesed).

Kellel on see maksab .
Kellel on see maksab .

Kallas ei taha maksu maksta ..

tegelinski
tegelinski

tule siis seletama kui ise ka üle 1200€ palka saad.

juss
juss

Saan 1400 kätte ja ei kurda, vabalt elan ära!

Postimees
Postimees

Shalaaga.. 1400 seemnerakku saad kätte… See on ka kõik…

juss
juss

Aga ma olen ka TPI lõpetanud ja oma erialal on siin Haapsalus piisavalt tööd, kuna vargaid-muidusööjaid ja postimehi jätkub veel kauaks! Ja inimesed tahavad ka lihtsalt üle võrgu vaadata, kes kodus on või külas käib ja nii mõnelgi on nn “tark kodu”.

wpDiscuz