Umbes 30 inimest sõitis Haapsalust tõrvikurongkäigule

Hardi Rehkalt. Foto: Arvo Tarmula

Eile õhtul korraldas EKRE Tallinna Vabaduse väljakul tõrvikurongkäigu, kuhu viis inimesi ka buss Haapsalust.

Kaitseliitlane ja EKRE liige Hardi Rehkalt ütles, et tema käib tõrvikurongkäigul, et saada osa ühest tavapärasest erinevast vabariigi aastapäeva üritusest. Kui kaitseliidu tõttu peab Rehkalt osalema üritustel Vabadussõja ausammaste juures, siis tõrvikurongkäigul käib ta selleks, et vanu sõpru näha. „Sammaste juures on ametlik, aga ma tahan ka ühte vaba üritust,” ütles Rehkalt.

Rehkalt ütles, et ta on tõrvikurongkäigul käinud mitu aastat, kuid täpselt ei mäletanud mitmes kord tänavu oli. Võrreldes mullusega oli Rehkalti sõnul rongkäigus vähem inimesi. „Oli hingamisruumi ja oli võimalus rahva seas tuttavaid näha. Eelmine aasta kaotasime üksteist silmist ja silm ei hooma kui inimesed on üks teise kõrval puntras,” ütles Rehkalt. „Selline mõnus rahvapidu oli seekord.”

Rehkalt organiseeris bussi, mis viis Haapsalu inimesed Tallinnasse. Rehkalti hinnangul oli bussis 25-30 inimest. „Meil oli suur buss ja see ei olnud pooltühi, kuid vabu kohti oli,” ütles Rehkalt.

Samuti ütles Rehkalt, et rahvas bussis vahetus – oli neid, kes sõitsid Tallinnasse ja jäid sinna, ja oli neid, kes sõitsid vaid Tallinnast Haapsallu.

Rehkalt lisas, et tagasiteel olid inimestel rongkäigust positiivsed muljed ja lubasid järgmisel aastal jälle minna.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Soovin
4 aastat tagasi

edu Ekrele ja kiidan tänuväärset ettevötmist.

Mafia
4 aastat tagasi

Helmer jungendid vennastusid tõrvikuid kandes.

juss
4 aastat tagasi
Reply to  Mafia

Meil on vaba riik ja pole kellegi asi keelata- käskida! Kellele siin ei meeldi, piirid on lahti!

no misasja
4 aastat tagasi
Reply to  Mafia

Kaua mõtlesite või ja nüüd ise itsitate oma “vaimukuse” üle? Kas te oma presidendis kõnet siis ei kuulanudki!? Häbi teile! Teie boss ütles, et on palju teistele haiget tegemist ja see ei ole okei, aga mida teie teete!? Te üldse ei kuula, mis teile öeldakse!

juss
4 aastat tagasi
Reply to  Mafia

Kas sotsid ja kommud koostavad juba nimekirju?