Ülo Kalm: presidendi vastuvõtt oli imearmas

Ülo Kalm

Eile õhtul Viljandis vabariigi presidendi Kersti Kaljulaidi vastuvõtul osalenud Rannarootsi muuseumi direktor Ülo Kalmu sõnul oli kogu vastuvõtt imearmas.

„Eestirootslastele oli suur auavaldus, et saime presidendi vastuvõtul osaleda, et president pole ühte väikest rahvakildu unustanud,” ütles Kalm.

Kalmu sõnul oli kogu vastuvõtt pidulik ja meeldis talle väga. Ka Ugala teater oli Kalmu sõnul kodune ja armas.

Oma aastapäeva kõnes rääkis president nii möödunud aastal väljatulnud filmist „Tõde ja õigus” kui ka küsis retooriliselt, millega tegeleb riigikogu ja palus riigikogul tööd teha. President võrdles riigikogu „Tõest ja õigusest” tuntud tegelastega. „Riigikogu Pearud teevad oma valijale suurima võimaliku karuteene – nende tehtud asjalikkegi ettepanekuid ei kuulda, kui nad on teised inimesed lukku solvanud. Ja eriti kurb on kuulda, et tihti lähevad nii solvaja kui ka solvuja seejärel koos kohvile, tehtud tööga justkui rahul olles, võib-olla andmata iseendalegi aru, et tulemust – Eesti elu edasi viivat otsust – ju ei tulnud,” rääkis Kaljulaid.

„Vahel peabki meelde tuletama, et oleks vaja tegusid rohkem teha jutu kõrvale,” arvas kõnest Kalm.

Presidendi pidulikul vastuvõtul oli tänavu kontsert-lavastuseks Karl Laumetsa „Igal linnul on oma laul”,  kus näitlejad astusid üles erinevate lindudena. Kontsert-lavastuse muusikajuhiks oli Vaiko Eplik, kunstnikuks Kristjan Suits ja koreograafiks Ingmar Jõela. Lavastuse keskseks jutustajaks oli Anu Lamp.

„Sinna oli põimitud nii ühte kui ka teist,” jäi Kalm kontserdi kommentaaridega napisõnaliseks.

Kalm sõitis Viljandisse vastuvõtule oma autoga. Tallinnast vastuvõtule läinud külalised said Viljandisse sõita ka rongiga. Kalm põhjendas oma transpordiga vastuvõtule minemist sellega, et Haapsalust rongi ei lähe. „Kui Haapsalust rong käima hakkab, siis kindlasti kasutaksin,” lisas Kalm.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ei
4 aastat tagasi

olnud imearmas.Hoopis imekole oli.

Tiit
4 aastat tagasi

Kas jätkuv vihavaenu õhutamine kõnes saab imearmas olla?

jah
4 aastat tagasi
Reply to  Tiit

Tõrvikurongkäigu vihaõhutus oli tõesti.

Postimees
4 aastat tagasi

Ülo..
Tule EKRE poole üle…

jah
4 aastat tagasi
Reply to  Postimees

ole kutsega ettevaatlik