Apteekrid paluvad apteegireformi tühistava seaduseelnõu tagasi lükata

Haapsalu Vana apteek on üks vähestest täiesti sõltumatutest apteekidest. Arvo Tarmula
Haapsalu Vana apteek on ainuke apteek, mis vastab täielikult nõuetele. Arvo Tarmula

Eesti apteekrite liit ja Eesti proviisorite koda saatsid riigikogu liikmetele ühispöördumise, milles paluvad tagasi lükata täna parlamendi täiskogu ette jõudva  ja apteegireformi tühistava ravimiseaduse muutmise seaduse eelnõu.

„Seaduseelnõu tagasilükkamine juba esimesel lugemisel annaks apteekritele kindluse reformi õnnestumiseks vajalike investeeringute tegemisel. On üldse väga kahetsusväärne, et vaid kuu aega enne apteegireformi lõppu arutatakse jälle selle tühistamist,” ütles Eesti apteekrite liidu peaproviisor Kaidi Sarv. „Apteegireform on kõikidele osapooltele olnud teada juba viimased viis aastat. Selle tühistamine või tundmatuseni muutmine viimasel hetkel paneks kahtluse alla juba riigi otsuste järjepidevuse ja usaldusväärsuse.”

Eesti proviisorite koja juhatuse esimehe Karin Alamaa-Aasa sõnul on apteekrid oodanud riigikogu selgesõnalist kinnitust apteegireformi jätkumise kohta juba alates septembrikuust, kui hakati arutama reformi muutmist. „Riigikogu otsustas 17. detsembril toetada apteegireformi jätkumist, sest selle muutmiseks lõpusirgel puudub igasugune selgepiiriline vajadus. Samas näeme nüüd vaid kuu aega enne reformi lõplikku jõustumist taaskord menetluses apteegireformi tühistavat eelnõud,” ütles Alamaa-Aas. „Apteekrid vajavad hetkel vaid töörahu ja kindlustunnet. Eestis tegutseb juba praegu apteegireformi tulemusel üle 200 proviisorosalusega apteegi, kaks suurt apteegiketti on avalikult teatanud reformiga kaasatulemisest ja ülejäänud nõuetele mittevastavad apteegid teevad ettevalmistusi proviisorapteekide süsteemile üleminekuks.”

Ühispöördumises paluvad apteekrid riigikogu liikmetel lükata tagasi täna, 25. veebruaril parlamendis esimesele lugemisel tulev ravimiseaduse muutmise seaduse eelnõu, mis tühistaks apteegireformi.

1. aprillil lõppeva apteegireformiga läheb Eesti üle proviisorapteekide süsteemile, kus apteeke võivad pidada rahvatervise huvides vaid proviisorid ja ravimite jae- ning hulgimüük on lahutatud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments