Läänemaa apteekrid valmistuvad reformiks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lihula Euroapteek tegutseb vallavalitsuselt renditud ruumes. Kui Leedu ettevõte sealt lahkub, siis võib ruumid endale saada Koonga proviisor. Andres Hion

Lihula Euroapteek tegutseb vallavalitsuselt renditud ruumes. Kui Leedu ettevõte sealt lahkub, siis võib ruumid endale saada Koonga proviisor. Andres Hion

Kuigi apteegireformi tühistamise või selle muutmise osas on riigikogus lõpulahing veel pidamata, valmistuvad nii ravimiamet kui ka apteegid uueks olukorraks.

Ravimiameti peadirektor Kristin Raudsepp saatis omavalitsusjuhtidele kirja, kus ta palub hinnata, kas apteegi sulgemine 1. aprillist mõjutab apteegiteenuse kättesaadavust. Praeguse seisuga on Eestis 308 nõuetele mittevastavat apteeki. Kui reformi ei tühistata, peavad need apteegid 1. aprilliks proviisorite omandiks saama või vastasel juhul uksed sulgema.

Nõuetele mittevastavad apteegid on ravimiametilt saanud kurja kirja. 1. märtsiks peavad apteegipidajad teatama, kas nad apteegireformi jõustumisel jätkavad või lõpetavad 1. aprillist tegevuse.

„Halvasti mõjutab, kui kinni peaks minema,” ütles Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus. Samas loodab ta, et vallas asuvad rohupoed kinni siiski ei lähe. „Võibolla see seis nii must ei olegi, sest nii Kullamaal kui ka Ristil on apteegipidajail plaan jätkata.”

Nii Risti apteek kui ka Kullamaal asuv Tamme apteegi haruapteek on osutunud uutele nõuetele mittevastavaks, sest ei kuulu proviisoritele.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vaino Saue
4 aastat tagasi

Ma arvan, et hoopis riigikogu liikmeid tuleb vähemalt 30 võrra vähendama, kuna Eesti riik on nii väike ja vaene, et maksumaksjad ei jõua neid vereimejaid üleval hoida.
Kala hakkab mädanema ikka peast ja aeg oleks hakata likvideerima ja koondama Presidendi institutsioon koos oma Kadrioru armeega ja ühendama ministeeriume, ameteid jne.

APR
4 aastat tagasi

Vaja ajalugu ja geograafiat tunda. Märjamaa,Vigala,Varbla on Läänemaa,Lihulast rääkimata.

tänapäev
4 aastat tagasi
Reply to  APR

Kes siis ajalugu ei tunne? Just ajalugu see ju ongi.

eksitav
4 aastat tagasi

Lihula pole Läänemaa.

Läänlane
4 aastat tagasi
Reply to  eksitav

Mine kooli🙄🙄🙄

jaah
4 aastat tagasi
Reply to  Läänlane

Koolis saadki teada siis, et Lihula on Pärnumaa, kui muidu ei tea.

Hellat
3 aastat tagasi
Reply to  jaah

Mis siis?