Nädalavahetusel tuleb taas torm

Nädalavahetusel on oodata taas tuule tugevnemist ja mereveetaseme tõusu.

Ilmateenistuse andmetel on oodata tugeva edelatuule ja langeva õhurõhu tõttu laupäeva varahommikul Lääne-Eesti rannikualadel veetaseme tõusu. Praegustel andmeteltõuseb veetase kriitilise piiri lähedale – Pärnus 150-170 sentimeetrini, Haapsalus 120-140 sentimeetrini.

Tugeva tuule ja üleujutuse korral tuleb olla valmis elektrikatkestusteks, murdunud puudeks ja häiritud laevaliikluseks. Päästeamet soovitab inimestel varuda süüa ja juua, laadida täis telefoniaku ja akupangad ning hoida ilmaprognoosidel silm peal.

Kui elektriühendus ja mobiilside katkevad, tuleks kuulata täistundidel Vikerraadio uudiseid patareiga raadiost või autoraadiost. Enda ja oma vara tormituulte eest kaitsmiseks korjake kokku õuest lahtised esemed, parkige sõiduk lagedale, mitte suurte puude alla. Eemale tuleks hoida mahalangenud elektriliinidest ning teavitada nendest Elektrilevi numbril 1343. Inimvigastuste või otsest ohtu kujutavate purustuste korral helista hädaabinumbril 112.

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments