Lääneranna vald soovib kaks kooli sulgeda

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 6
Metsküla algkooli vanemate klasside matemaatikatund. Foto: Urmas Lauri

Lääneranna valla seitsmest koolist võiks Virtsu kooli ja Metsküla algkooli sulgeda, nõnda soovitab valla tellitud haridusvõrgu analüüs. Samal arvamusel on ka vallavanem Mikk Pikkmets, kirjutas Pärnu Postimees.

Pikkmetsa hinnangul on seitse kooli valla 440 koolilapse kohta palju, kuna eeldatavasti ei tule õpilasi juurde nii palju, et kõiki haridusasutusi – tasub alles hoida. Laste arv pigem väheneb.

„Keegi sulle sinna maapiirkonda ei tule, kui kooli ei ole,” tõdes Virtsu kooli direktor Stanislav Nemeržitski.

Metsküla kooli direktori Pille Kaiseli ütlust mööda eelistavad paljud kohalikud neid tänu väiksusele suurtele koolidele. „Ma tean, et mitu peret on ainult selle kooli pärast siia Lääneranna valda kolinud,” ütles Kaisel, täpsustades, et peresid on tulnud Tartust ja Tallinnastki. „Ma pole kindel, kas nad jäävad kooli sulgemisest hoolimata siia edasi või lähevad tagasi. Ja on ka vanemaid, kes töötavad Pärnus ja võivad oma lapsed hoopis sinna koolidesse üle viia.”

Vt ka:
Lääneranna vald hakkab koole kinni panema
Hariduse arengukava küttis Lihula volikogus kirgi

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mustronk
4 aastat tagasi

Koolid kinni ja kalmistu raiume lagedks ning ehitame vallamajale kolmanda korruse siis hea vallamaja aknast vaadata ”õitsvat” valda vallavanemal

Rein
4 aastat tagasi
Reply to  mustronk

Vallavanem tagasi Koongasse! Veel parem – Brüsselisse tagasi.

asd
4 aastat tagasi

Uudis märkimisväärselt uut infot ei andunud, kuid LE teab, et klikki ja füüri annab see teema küll. Aga pumpame siis toorekat ja tõmbame saed käima. Õigus on ju sisuliselt kõigil artiklis sõna saanud pooltel artiklis esitatud väidete piires. Mis saaks siis, kui proovitaks ikkagi keskenduda lahenduste leidmisele selles osas, mis on viinud praeguse olukorrani. Vajadusel saab koole lahti hoida veel sellega, et väiksemates koolides õpetajaid vähemaks võtta ning järelejäänutega täita õppekava. Samaaegselt võiks näiteks tegeleda juba keskvõimu survestamisega. On ju võimul ja valitsust juhtimas paljukirutud EKRE, kes on lubanud kokku muutatusi rahbvastikupoliitikas. Survestagem neid suunama enamus oma fookusest rahvastikupoliitikale. Kui… Loe rohkem »