Risti ja Kullamaa koolid said kummikeksud ja footbagid

Risti koolis on nüüd 12 footbagi. Foto: Pixabay
Risti koolis on nüüd 12 footbagi. Foto: Pixabay

Kullamaa keskkool ja Risti põhikool said läbi algatuse Vahetud kooli kummikeksud ja footbag’id ehk väiksed jalaga löödavad pallid 1.-4. klasside õpilastele.

Programmi kaudu on Risti põhikool saanud 12 kummikeksu ja 12 footbag’i, mis saabusid kooli jõulude ajal. „Alguses oli õpilaste huvi väga suur, nüüd on natukene vaibunud,” ütles Risti põhikooli huvijuht Kail Visla.

Visla sõnul mängisid lapsed ka teisi mänge, näiteks palliga koera ja kummikeksuga tehti jutustamist. Visla seletas, et kõigil õpilastel olid jutustamise ajal jalad keksu sees ja kui tuli kokkulepitud sõna, pidid kõik jalad keksu seest välja võtta.

Läbi programmi Vahetund said koolid avaldada osalemissoovi ja lapsevanemad kooli toetada. Risti põhikool kogus kuue toetajaga 85 eurot, Kullamaa keskkool kogus  üheksa toetajaga  105 eurot.

Kullamaa keskkooli direktori Meelis Välise sõnul nende koolil veel kummikekse ja footbag‘e käes ei ole. „Me alles eelmisel nädalal hakkasime koguma, raha saime kiirelt kokku,” ütles Välis.

„Projekti Vahetund.ee eesmärk on pakkuda aktiivset tegevust vahetundideks, et tekiks alternatiiv nutiseadmetele, lisaks füüsiline aktiivsus, mis on vajalik, et laps oleks jälle vastuvõtlikum õppeainete omandamisele ning läbi mängu areneks ka teistega arvestamise oskus ning omavaheline suhtlemine,“ selgitas projekti algatanud Tallinn Moon Rotary klubi liige Kee Abel.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz