Lumelükkajad saavad tasu ka musta maaga

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ettevõtja Janek Loorens võib hommikuti kaua magada, sest lund lükkama ei pea, aga raha tuleb ikkagi arvele. Foto Urmas Lauri

Kes teehooldajaist lumeta talve tõttu võidab, kes kaotab, sõltub sellest, milline leping neil taskus on.

Teede lumest lahti lükkamine on paljudele põllumeestele talvine teenistus. Tänavu pole lund ning ei tule ka raha, kurdavad põllumehed. Kurtmise kangus sõltub aga ka sellest, millised lumelükkamislepingud on vallavalitsusega sõlmitud. Ja needki võivad valla piires erineda.

„Traditsioonilist talihooldust pole, aga raha läheb teedele rohkem kui tavaliselt,” ütles Lääne-Nigula vallavalitsuse teede- ja kommunaalnõunik Olev Peetris. Vihmaga läbi vettinud kruusateed lagunevad autorataste all hullemini kui tavaliselt.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kuli
4 aastat tagasi

Kuuldavasti noarootsi jääteel tehakse juba uuringuid….pidi lootust olema.

Jass
4 aastat tagasi
Reply to  Kuli

Julgemad käivad juba üle

Imelik
4 aastat tagasi

Oh-jah … selge märk, et “otsutajatel” ei ole kahe kõrva vaheline ala vist piisaval tasemel. Ongi ju valik, kas sõlmid eellepingu (kindlustunne teenuse ja selle kulude osas) või tegeled probleemidega jooksvalt (hinna ja teenuse määrab hetke turusituatsioon). Milles “probleem”?

Imelik
4 aastat tagasi
Reply to  Imelik

“Pehmed teed”- kui ei märka õigel ajal teed tasandada ja tihendada eks siis tuleb leppida tagajärgedega- nn. kulude optimeerimine.

Postimees
4 aastat tagasi

John Deer traktor… Kui tuleb – 30 siis need diurid ainult niutsuvad..
DT 74 ja 75 on masinad…

2. kodanik
4 aastat tagasi
Reply to  Postimees

Millal oli viimati pikalt ja püsivalt miinus kolmkümmend koos suure saju ja tuisuga? 🙂

Postimees
4 aastat tagasi
Reply to  2. kodanik

2010-2011

2. kodanik
4 aastat tagasi
Reply to  Postimees

2011 veebruar oli tõesti külm, aga ööpäeva keskmine ei olnud mitu päeva järjest miinus kolmkümmend ja rohkem kohe kindlasti mitte.

nii ja naa
4 aastat tagasi

Kae, akand teine lumelükkajaks. Ikka mees oskab nihverdada tasuvale kohale.

hanschmitch
4 aastat tagasi
Reply to  nii ja naa

nii on , ja eemal on näha kuidas kõik laguneb , hea iseloomustav pilt ….

2. kodanik
4 aastat tagasi

2009 ei istunud keegi päevade kaupa lumevangis ja ei juhtuks ka nüüd midagi imelikku. Tasub hoida teehooldaja telefoninumber käepärast, et saaks abi kutsuda, kui häda käes. Ja me ei tea veel, millega talv lõppeb, sest pole väga kaua tagasi, kui aprilli alguses sadas maha selline lumi, et autod hangedes kinni istusid. Sinnamaani peavad sahaomanikud oma masinaid ja mehi valmisolekus hoidma. 🙂