Haggis ootas juba reedel pidulikku õhtusööki

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Tänavuse šoti õhtusöögi tarvis valmistasid haggis’e Fra Mare restorani kokad Aleksandr Ždanov ja Kanni Kask. Foto Arvo Tarmula

Laupäeva õhtul toimuva šoti õhtusöögi tarbeks oli šotlaste rahvusroog haggis reede lõunaks juba valmis.

Et kultuurikeskus on laupäeva õhtul reserveeritud, on traditsiooniline šoti päevade õhtusöök sel korral Fra Mare restoranis. Kuigi koht on uus, põhilised asjad ei muutu – laual on šotlaste rahvusroog haggis, kõlab torupill ja šoti muusika.

Haggis on rupskiroog, kus kasutatakse ära peaaegu kõik, mis lambalt peale liha saada on: maks, süda, keel. Need keedetakse läbi ja aetakse läbi hakklihamasina. Segule lisatakse röstitud kaeratangud, sibul ja kaerajahu. Kogu see kupatus pannakse lõpuks lambamao sisse. „Kuna nad polnud mitte rikkad inimesed, siis kasutati lambarupskid ära – see oli nende piduroog,” rääkis tänavuse haggis’e valmistanud Fra Mare restorani kokk Kanni Kask.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments