Nõva kooli ja õpilaskodu saatus selgub märtsis

MTÜ Nõva Koolikogukond esindaja Ivo Karindi pelgab, et kui kolmas kooliaste suletakse, ei jää kooli enam keegi. Urmas Lauri

MTÜ Nõva Koolikogukond esindaja Ivo Karindi pelgab, et kui kolmas kooliaste suletakse, ei jää kooli enam keegi. Urmas Lauri

Neljapäevasel istungil otsustas Lääne-Nigula vallavolikogu, et vald seob Nõva õpilaskodu müügi kooli kolmanda kooliastme kinnipanemisega. Lõplik otsus tuleb eelnõu teisel lugemisel volikogu märtsiistungil.

Esialgu oli vallavolikogul plaanis neljapäeval arutada vaid õpilaskodu müümist. „Õpilaskodu sulgemine on seotud kooli kolmanda kooliastmega,” põhjendas kahe teema sidumist Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus.

Lõhmuse sõnul on korrektne esmalt sulgeda kolmas kooliaste ja seejärel müüa õpilaskodu. Nõva koolis käib praegu 16 õpilast, kellest pooled õpivad kolmandas kooliastmes.

Kooli suurim klass on 5. klass nelja õpilasega. Kui 2021. aasta sügisest kooli kolmas aste suletakse, nagu praegu plaanis, on see klass esimene, kes ei saa Nõva koolis seitsmendasse klassi minna. Samuti peavad uude kooli minema kaks praegu 7. klassis käivat õpilast.

Praeguste prognooside kohaselt jääks 2021/22. õppeaastast kooli kuude klassi õppima 4–5 õpilast. „Kas nelja-viie õpilasega kool on kuidagi jätkusuutlikum kui 20 õpilasega kool?” küsis MTÜ Nõva Koolikogukond esindaja Ivo Karindi.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mees maalt
4 aastat tagasi

16 ei ole 20 , ja kui kooli jääb 4-5 õpilast siis kus ja mis on POINT kooli pidamisel. Saab ükskord see lõputa õudus läbi.

teine mees ka maalt
4 aastat tagasi
Reply to  mees maalt

Osavalla võiks ka ära lõpetada, saaks seegi lõputu õudus läbi, mis POINT on seda pidada?. Kokkuhoid oleks juba ühes kuus suurem kui õpilaskodu korteril aastas. Saaks vabanevad vahendid Taeblas betooni panna.