3. jaanuaril meenutame Vabadussõjas langenuid

Lääne Elu

info@le.ee

Vanadussaõja relvarahu aastapäeva tähistatakse 3. jaanuaril. Foto arhiiv

Uue aasta alul, 3. jaanuaril kell 10.30 möödub täpselt sada aastat relvarahu kehtima hakkamisest Vabadussõjas. Relvad toona uuesti kõnelema ei hakanud ning kuu aega hiljem, 2. veebruaril 1920 kirjutati alla Tartu rahuleping, mis avas tee Eesti vabariigi rahvusvahelisele tunnustamisele.

Kaitseliit korraldab koostöös omavalitsustega pärgade paneku ja küünalde süütamise talitused kõigis Vabadussõja mälupaikades üle Eestis ühel ja samal tunnil – 3. jaanuaril kl 10.30. Rahvusringhäälingu raadiokanalites on vaikuseminut.

Samal ajal helisevad kogu Eestis kirikukellad, vilet annavad laevad ning rongid.

„Meie kohus tänases Eestis on meeles pidada neid, kes saja aasta eest meie vabaduse eest oma elu hinnaga seisid. Vähim, mis saame nende sangarite heaks teha, on süüdata küünlad ning asetada pärjad nende rahu- ja mälestuspaikades üle maa. Meie hoida on mälestus Vabadussõja sangaritest“, seisab Eesti vabariik 100 toimkonna ja Kaitseliidu üleskutses.

 

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments