Külamehed: hundid söövad silmad peast ära

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kui iga kuu hunt mullika murrab, pole Rehe talus loomeda müümise ajaks enam ühtegi järel. Foto: Urmas Lauri
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 6

content/uploads/2019/12/Seljaküla-hundilugu-urmas-lauri-4.jpeg"> Kui iga kuu hunt mullika murrab, pole Rehe talus loomeda müümise ajaks enam ühtegi järel. Foto: Urmas Lauri[/caption]
Keedika küla Rehe talus sadakonna meetri kaugusel elumajast on hundid paari kuuga murdnud kaks pullmullikat.

Lääne-Nigula volikogu liige, Piirsalus elav Elvo Leppmaa ei vali sõnu: „Hundid söövad silmad peast ära, keskkonnaamet ei tee väljagi!”

„Orava Arvo poeg Mihkel peab Keedikas hereforde, juba teine pull murti maha, Jaaknas sattus Tuhkur Ants peale, kui hunt oli karjas, loomaarst Ann-Mari Anupõllul murdis Kuijõel maja juures lamba maha, keset Piirsalu alevikku passisid neli hunti hobuseaia taga,” loetles Leppmaa viimase aja hundilugusid.

„Hunte tahetakse kangesti hoida, aga mul tekib küsimus, kellele me loomi kasvatame? Maaelu muutub küsitavaks,” ütles Keedikas elav Arvo Orav. „Meie jaoks on see müstika! Hunt tuleb, võtab oma, aga ette ei võeta midagi.”

Hunte on Keedika karjääri ümbruses ka varasematel aastatel nähtud, kuid nüüd on nad juba taluhoovidesse luusima tulnud.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kah külamees
4 aastat tagasi

Külamehed! Vaevuge oma loomadele laudad ehitada, siis teil probleeme pole! Pole ju normaalne, et kariloomad iga ilmaga aastaringselt väljas kõlguvad, peavarju mitte mingisugust! Minge istuge ise ka praeguste ilmadega kasvõi üks ööpäev väljas lageda taeva all, siis saate aru kui hea on! Aga nii on ju mugav nendele loomapidajatele, loomade heaolu ei huvita kedagi, kahjuks!

läänemaalt
4 aastat tagasi

Lammas – see peaks olema öösiti laudas, nagu veisedki, sest need on koduloomad, ka hobused öösiti talli ja probleemi polegi!
See pole ju normaalne, et kõik kariloomad aastaringselt ja ööpäevaringselt meie sajuste ilmadega ainult õues karjamaal olema peavad!
Et hunt on metsas, ka Espres, see on ju normaalne!

Läänlane
4 aastat tagasi

😓

Lammas
4 aastat tagasi

Et soojas kabinetis istuv ametnik olukorra kriitilisust mõistab ja huntide küttimiseks loa annab, on asjata lootus. Jääb üle ainult loota,et hundid mõne sellise härra või selle sugulase hoovis põhjaliku veretöö teevad. Ise nägin hunti möödunud sügisel Uuemõisa lähedal Espre metsas.

Asunik
4 aastat tagasi
Reply to  Lammas

Vedas siis ju. Aga see hunt oli metsas, mis ongi hundi kodu. Seega loodan, et sellest hundi Espre metsas olekust ei tehta valesid järeldusi.

Kah Läänemaakas
4 aastat tagasi
Reply to  Lammas

Ma pigem ootaks nendelt kabinetis istujatelt seda, et metsade lageraie lõpetataks. Varsti pole neil loomadel enam mujale minna, kui meile koju ulualust otsima.