Kuus bussipeatust sai päikesetoitel valgustuse

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Oonga bussipeatus. Foto: Malle-Liisa Raigla
Foto: Lääne-Nigula vald

Lääne-Nigula vald paigaldas bussipeatustesse kuus uut päikesepatareidel töötavat valgustit – kaks Nõvale, kaks Martnasse ja kaks Võntkülla.

Valgustuse said Nõmmemaa, Vaisi, Oonga, Kabeli ja Väänla bussipeatused. Lääne-Nigula vallavanema Mikk Lõhmuse sõnul läks see maksma 10 000 eurot.

Kokku on valgustuse saanud üle 20 bussipeatuse, kümmekond oleks veel vaja valgustada. „Järgmiseks on plaanis Laikmaa bussipeatus,” ütles Lõhmus. Sinna päikesepaneele paigaldada ei saa, sest peatus on metsa vahel. „Oleme peatusi valgustanud kasutatavuse järjekorras – kõigepealt rohkem, siis vähem kasutatavad,” ütles Lõhmus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
abiks ikka
4 aastat tagasi

Ega need pimedal ajal eriti põle. Päevad nii lühikesed ja laadimisaeg väike. Suvisel ajal, jah, jaksavad need põleda poole ööni, siis aga enam bussid ei liigu niikuinii. Kasu neist ON, aga suht vähe.

KodanikS
4 aastat tagasi

Millal muutuvad peatus.ee lehel need bussipeatuste nimed, mis ära on muudetud? Sellist peatust nagu Metsa (Haapsalu linn) ei ole olemas seal lehel.