Ülo Kalm on endiselt eestirootslaste seas populaarne

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Rannarootsi muuseumi direktor ja eestirootslaste kultuurinõukogu esimees Ülo Kalm kogus kultuurinõukogu valimisel taas enim toetust. Foto Arvo Tarmula

Rootsi vähemusrahvuse kultuurinõukogu valimistel kogus taas konkurentsitult enim hääli Rannarootsi muuseumi direktor Ülo Kalm.

Kolmeks aastaks valitav kultuurinõukogu on eestirootslaste kultuuriomavalitsuse juhtorgan. Seekord valiti kultuurinõukogu viiendat korda ning kultuurinõukogu 21 kohale kandideeris 26 inimest nii Eestist kui ka Rootsist.

Kultuurinõukokku kandideerida ja valida saavad need eestirootslased, kes on kantud rootsi rahvusnimekirja ja kellel on Eesti kodakondsus.

Valimised toimusid postihääletuse teel Eestis, Rootsis ja mujal välismaal. Sel korral andis hääle kokku 293 inimest, mis teeb valimiste osavõtuprotsendiks 62,2.

Ülo Kalm kogus valimistel 60 häält, poole vähem sai hääli valimistel teiseks jäänud Jana Stahl.

Eestis elavatele vähemusrahvustele andis võimaluse kultuuriomavalitsusi moodustada 1993. aastal vastu võetud vähemusrahvuse kultuuriautonoomia. Eestirootslaste kõrval on Eestis kultuuriomavalitsuse moodustanud ingerisoomlased.

Kultuuriomavalitsus on piirideta omavalitsus, mis esindab kõiki eestirootslasi ja eestirootsi kultuurist huvitatuid ning tegeleb kultuuripärandi säilitamise, kaitsmise ja edendamisega.

Eestirootslaste kultuuriomavalitsuse kultuurinõukokku valitud:

Ülo Kalm                  60 häält
Jana Stahl                28
Ingegerd Lindström  20
Elna Siimberg           19
Kalev Kukk              15
Berit Nuka               13
Peeter Paemurru     11
Lena Weesar            11
Sten Berg                10
Jonne Berggren       10
Juta Holst                 9
Lars Rönnberg           9
Marko Kuusik            9
Mart Laidmets           8
Erik Söderberg          7
Kai Tennisberg           7
Christer Widgren        6
Benny Vesterby         6
Valdek Slet                6
Ants Aaman              6
Leif Strömfelt            5

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments