Vikerraadio virgutusvõimlemine toimub endiselt Viive Ernesaksa rütmis

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Viive Ernesaks oma kodus Perakülas jaanuaris 2017. Foto: Urmas Lauri

Vikerraadio igapäevane virgutusvõimlemise traditsioon ulatub juba aastakümnete taha. Praegu on endiselt võimalik end hommikuti vormis hoida legendaarse klaverisaatja Viive Ernesaksa rütmis, kes juba kümme aastat taas raadiokuulajaid virgutab, vahendas ERRi uudisteportaal.

Raadio hommikuvõimlemise traditsioon ulatub aastasse 1934, mil võimlemispedagoog Ernst Idla ja tema klaverisaatjast abikaasa Leida Idla juhendasid hommikuti otse-eetris pooletunniseid treeninguid. Nõukogude ajal sai tootmisvõimlemisest lausa kohustus, mille täitmist kontrollisid tervishoiuministeerium ning ametiühingute nõukogu.

Virgutusvõimlemine kõlab Vikerraadio eetris argipäeviti kell 11.05. Äsjasalvestatud osad on eetris alates 25. novembrist. Tänavu 23. novembril saab juba kümme aastat ajast, mil Viive pärast 21-aastast pausi tagasi Vikerraadios on.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments