Lihulas alustas 55 noort sisekergejõustikuhooaega

Noored hüppamas. Foto: Terje Lukats
Noored hüppamas. Foto: Terje Lukats

November on aastaid olnud see kuu, mil noored kergejõustiklased alustavad oma tegemisi sisetingimustes.

Lihulas on viimastel aastatel laste-noorte esimeseks võistluseks olnud oma piirkonna koolide lastele mõeldud kergejõustikuvõistlus.

Nii nagu varem, võime seda ka nüüd nimetada Lõuna-Läänemaa noorte sisekergejõustikupäevaks. Suur rõõm on tõdeda, et selle aasta esimene noortevõistlus lõi üle kõikide aastate osalusrekordi. Mitte kunagi varem ei ole sisehooaja avavõistlusel osalenud nii palju noorsportlasi, kui nüüd.

Osalemist ei seganud ka olukord, et kooli uue spordihoone ehituse tõttu tuli võistlus pidada Lihula gümnaasiumis. 30 meetri jooks joosti kooli koridoris ja hüpped sooritati kooli aulas. Nii olidki lapsed teineteisele lähedal ja iga ala sooritaja sai osa soojast kaasaelamisest.

Mõistagi olid kõik lapsed väga tublid. Uute isiklike rekordite tegemisi oli nii palju, et sellest ei jõuagi käesolevas artiklis kirjutada.

Novembrikuu esimesel esmaspäeval olid Lihula gümnaasiumis sportimas 55 noorsportlast Lihula gümnaasiumist, Virtsu koolist, Metsküla algkoolist, Kõmsi lasteaed-algkoolist ja Lihula lasteaiast.
Kokku võistles kuus vanuseklassi: 7-8, 9-10, 11-12, 13-14, 15-16 ja 17-18 aastased. Võistlusaladeks olid 30 meetri jooks, paigalt kaugushüpe ja paigalt kolmikhüpe.

Kugi noored võistlesid nimetatud vanuseklassides, oli meie võistlusel kaks osalejat, kes veel ei mahu noorimasse vanuseklassi, või on juba vanimast vanuseklassist ammu väljas.

Noorim osaleja oli sellel võistlusel Kõmsi lasteia viie-aastane mudilane Iiris Tein. Tema jooksis 30 meetrit ajaga 8,7, hüppas paigalt kaugust 0,95 meetrit ja paigalt kolmikut 1,8 meetrit. Tubli lapsevanem, praegugi Lihulas kergejõustikutreeningutel osalev Janne-Ly Siimon kattis 30 meetrit 5,1-ga. Hüppas paigalt kaugust 2.04 ja kolmiku 6.08.

Kõige nooremate, 7-8 aastaste tüdrukute võistluses käis duell kahe Lihula kooli Marleeni vahel. 30 meetri jooksus ja paigalt kolmikus oli Marleen Lend tulemustega 6,0 ja 1.45 parem, Kuid kolmikus suutis 3.98 hüpata Marleen Takk.

Poiste samas vanusegrupis oli 30 meetris nobedaim Karl-Markus Kärp, ajaks talle 5,6. Paigalt kaugus ja kolmikhüppes suutis aga Marius Põld hüpata 1.67 ja 4.68.

Veel oli jooksus nobe Henri Mänd ja hüpetes Vesse Alanurm. Esimene õpib Lihula gümnaasiumis, teine Metsküla algkoolis. Kokku osales selles vanuseklassis 10 tüdrukut-poissi.

9-10 aastaste tüdrukute vanuseklassis sai 30 meetri jooksus esikoha Radele Kanter. Lihula gümnaasiumi sporditüdruk jooksis sprindimaa 5,1 sekundiga. Tema kooliõde Kertu Kärp hüppas paigalt kaugust 1.84 ja kolmikut 5.28. Veel olid kiired ja hüppasid kaugele Kirsi Kunz ja Karmen Ristikivi.

Poistest said kolm sportlast jooksus võrdse aja- 5,3. Karl Reinmaa, Eenok Arpiainen Lihula gümnaasiumist ja Sten-Andre Kukispuu, Kõmsi Algkoolist. Paigalt kaugus ja kolmikhüppes tegi väga ilusad hüpped Lihula poiss Kevin-Mart Põldman. Tulemused vastavalt 1.97 ja 5.28.

Kokku võistles selles vanuses 19 spordilast. Sama palju, 19 sportlast oli võistlustules ka 11-12 aastaste hulgas.

Tüdrukutest oli kiireim Helena-Caroly Kukispuu Kõmsi algkoolist. Ajaks talle 30 meetri jooksus 4,9 sekundit. Hüpetes suutis Helena Klimpuš aga paigalt kauguses 2.02 ja kolmikus 5.81. Hüpetes olid stabiilselt tublid ka Liset Kurnim, Meriel Vahula Lihula gümnaasiumist ja Mirell Raja Kõmsi algkoolist.
Poistest näitas parimaid tulemusi Lihula gümnaasiumi õpilane Keiro Ristikivi, kes jooksis 30 meetrit 4,8 ja hüppas paigalt kaugust 2.13, ning kolmikut 5.87. Nii jooksus, kui hüpetes paistsid silma veel Karl-Robin Raud ja Jakob Kastepõld Metsküla algkoolist, ning Kenneth Lomp Lihula gümnaasiumist.

Poiste 13-14 aastaste grupis sai Paul Lomp 30 meetris ajaks 4,6 sekundit. Paigalt kauguses tuli tulemuseks 2.24 ja kolmikus 6.08.

Noormeestes 17-18 aastaste hulgas jooksis Mehis Taimsaar 30 meetrit ajaga 4,5 sekundit. Paigalt kaugushüppes suutis ta 2.24 ja kolmikus 6.48

Neidude 15-16 aastaste grupis jooksis Marleen Põld 30 meetrit 4,8, hüppas paigalt kaugust 2.21 ja kolmikut 6.48.

Neidude 17-18 aastaste grupis sai Maria Reks 30 meetri sprindis ajaks 4,6. Paigalt kauguses tuli tulemuseks 1.98 ja kolmikhüppes 5.77.

Kõik nimetatud sportlased õpivad Lihula gümnaasiumis.

Talve esimene sisekergejõustikuvõistlus oli ka esimeseks prooviks 29.novembris Pärnus toimuvaks TV10 Olümpiastardi uue hooaja avaetapile.

Järgmine võistlus toimub meie noortele juba kahe nädala pärast, 18.novembril.

Siis on ainsa alana kavas kõrgushüpe. Tegemist on traditsioonilise meie piirkonna noorte võistlusega. Sellel kergejõustikualal on eelnevatel aastatel meie piirkonna koolide õpilased mõõtu võtnud Lihulas, Virtsus, Kõmsil.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments