Haapsalu põhikoolis esines folklorist Madis Arukask

Lääne Elu

info@le.ee

Keeleaasta puhul esines Haapsalu põhikoolis folklorist Madis Arukask. Foto: Elisabeth Sild
Keeleaasta puhul esines Haapsalu põhikoolis folklorist Madis Arukask. Foto: Elisabeth Sild

31. oktoobril esines Haapsalu põhikoolis folklorist, usundiuurija ja Tartu ülikooli õppejõud Madis Arukask, kes rääkis 8. ja 9. klassi õpilastele Eesti keelest Euroopas ja maailmas.

Arukask rõhutas noortele ka omakeelsete sõnade ja väljendite kasutamise ning ingliskeelsete fraaside vältimise tähtsust. Arukask arutas, miks kipuvad noored kasutama kohmakaid võõrkeelseid väljendeid; kas need on tõesti paremad kui eestikeelsed ja milliseid emakeelseid alternatiive neile leida võib. Oma emakeelt peab hoidma ja just noortest sõltub selle tulevik.

Eesti keel on maailma ligi 6000 keele seas 100 edukaima hulgas, omades nii kirjakeelt kui ka eestikeelset kõrgharidust. Meie keelt õpetatakse maailma kolmekümnes kõrgkoolis, mis annab eesti keelele ühiskonnas teatava prestiiži.

Õpetajaid koolitas samal päeval õppejõud Maigi Vija, kes esines teemal „Eesti õigekeel ja keeleallikate kasutamine“.

Eesti keele aasta 2019 tähistab eesti keele esmakordset mainimist riigikeelena 1919. aastal. Sel puhul keskendutakse novembrikuus eestikeelsele teadusele ja keeletehnoloogiale.

Elisabeth Sild

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments