Eesti naiskond sai Tallinna Mõõgal viienda koha

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kristina Kuusk ja Katrina Lehis. Foto: Bizzi
Kristina Kuusk ja Katrina Lehis. Foto: Bizzi

Eesti epeenaiskond koosseisus Katrina Lehis, Kristina Kuusk, Erika Kirpu ja Julia Beljajeva võitis viienda koha matšis Itaaliat 34:27.

Ehkki itaallannad jõudsid matši käigus vahepeal viigini, ei jäänud eestlannad kordagi kaotusseisu, haaradid initsiatiivi ja võitsid kindlalt 34:27.

Finaalis lähevad omavahel vastamisi Venemaa ja Poola. Pronksi selgitavad välja USA ning Hiina.

Tallinna Mõõga turniir oli väga tähtis võistlus Tokyo olümpiamängudele pääsemist silmas pidades. Olümpiareitingu punkte saavad epeenaiskonnad teenida veel kolmel maailma karika etapil. Eesti naiskond oli enne Tallinna Mõõka olümpiareitingus kaheksandal kohal ning eesmärgiks on tõusta esinelikusse. Olümpiale pääsevad edetabeli neli paremat ning alates viiendast kohast veel iga maailmajao parim naiskond. Eestist olid enne Tallinna Mõõka eespool Hiina, Venemaa, Poola, USA, Itaalia, Korea ja Ukraina.

Kokkuvõttes asub Eesti koondis pärast Tallinna Mõõka Euroopa naiskondadest viimasel olümpiakohal püsivast Itaaliast 42 punkti kaugusel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments