0

Haapsalu linnuse muuseumis on laupäeval perepäev

Lääne Elu

info@le.ee

Haapsalu linnuse muusum. Foto: Läänemaa Muuseumid
Haapsalu linnuse muuseumi sisehoovis saab laupäeval mängida keskaegseid mänge. Foto: Läänemaa Muuseumid

Laupäeval, 5. oktoobri keskpäevast kuni kella kolmeni pärastlõunal on Haapsalu linnuse muuseumis keskaega tutvustav linnuse päev, teatas muuseumi turundusjuht Hele Otti.

Neljandat korda toimuval linnuse päeval jagub tegevusi igas vanuses külastajale. Uuenenud linnuses avatakse esimest korda sepikoda, kus kõik soovijad saavad tina valada. Sisehoovis mängitakse keskegaseid mänge ja viiakse läbi miraakel Püha Jürist.

„Miraakel on keskajast pärinev žanr, millega jutustati pühakute imetegusid. Meie anname lugu kuulsast lohetapjast edasi kohapeal sündiva näidendiga, milles saavad rolli kõik soovijad,” selgitas linnuse pedagoog Karin Mägi.

Muuseumis sees toimub midagi täiesti uut – tehakse tutvust mütoloogiliste tegelastega. Tegelastega, kelle olemasolu on kirjeldatud kaua aega tagasi, aga keda pole praegusel ajal enam nähtud. Pedagoog Mägi juhendamisel saadakse aimu, millised need elukad olid ja kas võime neid siiski veel kohata ka tänapäeval. Iga üks saab avastada ja ette kujutada ning kujutluse oma käega üles joonistada.

Sissepääs perepäevale on tavapärasest soodsama muuseumipiletiga: üksikpilet maksab 5 eurot, perepilet 10 eurot.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz