0

Lihulas oli lasteaialaste jalgpallipäev

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi ja perekond Idvan korraldasid Lihulas lasteaialastele jalgpallipäeva.

Pereisa Peeter Idvani ehitatud jalgpalliväljak täitus lõbusate ja ootusärevate laste ja nende emade-isadega. Peamiselt olid lapsed Lihula lasteaiast, kuid oli ka sõpru Pärnust ja mõned algklasside lapsed Lihula gümnaasiumist.

Spordipäev algas rivistuse ja väikese sörkjooksuga. Peale võimlemist moodustati neli võistkonda. Lastevanemate abiga said lapsed ise oma võistkonnale nime panna ja jalkaturniir võis alata. Nii alustasidki mängimist Lihula, Barcelona, Hiiumaa Mõmmikud ja Messi nimelised tiimid.

Väikesed jalgpallurid näitasid lusti ja rõõmu. Iga löögi, väikese pette, või väravavahi õnnestumise järel toetati neid väljaku kõrvalt tugeva aplausi ja ergutushüüetega. Lapsevanemad, sõbrad ja lasteaiaõpetajad oli lapsi tulnud ergutama. Laste rõõm ja mängutuhin oli suur. Kui ka vahepeal tuli ette väikesi kukkumisi, külakuhje ja ka pisaraid, ning väljku kõrvalt tuli nad vahest ka suunata õigele poole ründama, unustati need pisiasjad emmede toel kiiresti.

Kõik võistkonand said tunda väravalöömise ja võidurõõmu. Kõige tähtsam oli mängust positiivse emotsiooni saamine. Lastel olid näod naerul ja nad jagasid mängurõõmu oma vanematega
Pärast turniiri algas löögivõistlus. Kõik lapsed proovisid viie meetri kauguselt palli väravasse lüüa. Väravasse läks Kristjan Kolotšev, kui Kristjan puhkust soovis, kaitses väravat pereisa Peeter. Kokku andis see vägeva löögivõistluse.

Jalgpallipäeva lõpetas ehk kõige oodatuim sündmus. Kõik tillukesed pallisõbrad hakkasid nüüd mängima oma vanemate vastu sõprusmängu. Neile astusid vastu kümme lapsevanemat.

Kuigi täiskasvanutele kuulus algedu, lõid lapsed kiirelt kaks väravat ja mängu võit kuuluski neile.
Siis tuli sõbralik mängu lõpetamine.

Autasustamisel seisid kõik lapsed rõõmsatena rivis. Suure kiituse said nad pereisa Peetrilt ja treener Jaanus Getreu riputas kõigile kaela võitjamedali millel tekst „Mattiase Jalkaturniir 2019“.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz