Gripivaktsiin jõuab tänavu Eestisse hiljem kui tavaliselt

Kui eelmisel gripihooajal saabus esimene partii gripivaktsiini Eestisse juba 9. augustil, siis selle hooaja vaktsiinid jõuavad eeldatavasti kohale alles septembri lõpuks, sest WHO võttis ühe vaktsiinis sisalduva viirusetüve leviku uurimiseks lisaaega.

Ravimiameti ravimiohutuse osakonna juhataja Ott Laius ütles ERR-ile, et eelmisel hooajal turustati Eestis kaht gripivaktsiini: Influvac ning VaxigripTetra. Mõlemat vaktsiini kokku toodi Eestisse 123 056 doosi. Viimase hooaja esimene ravimipartii saabus eelmise aasta 9. augustil ning peamised kogused toodi septembrist novembrini.

„Meile teadaolevalt on saabuvaks hooajaks tootjad planeerinud kokku tuua  umbes 140 000-150 000 annust ja eeldatavasti võiksid need ravimipartiid müügiloa hoidjate sõnul Eestisse jõuda septembri lõpuks. Vaktsineerimine algab enamasti siis, kui vaktsiin Eestisse jõuab,“ selgitas ta. „Enamasti augusti lõpp või septembri algus, aga kõige aktiivsemad kuud on olnud oktoober ja november.“

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu-toomas
4 aastat tagasi

Kas juba on teada selle tulevase gripi tüvi ? Kui on siis peab see gripp olema kunstlikult esile kutsutud !

juss
4 aastat tagasi
Reply to  uskmatu-toomas

Tea, kas rumaluse vastu ka vaktsiini leidub?