Galerii: Haapsalu 740. aastapäeva jumalateenistus toomkirikus

Lääne Elu

info@le.ee

Arvo Tarmula fotod

Pühapäeva, 18. augusti keskpäeval peeti Haapsalu toomkirikus linna 740. aastapäevale pühendatud jumalateenistus. Teenisid EELK piiskop Tiit Salumäe ja õpetajad Heikki Nenonen, Peeter Paenurm, Arvo Orav ja Kristo Hüdsi.

Ette loeti Haapsalu linna asutamisüriku tekst, piiskop Hermanni kiri aastast 1279. Ürik ise pole säilinud, küll aga selle ärakiri 1526. aastast.

Kirikulisi tervitas Haapsalu linnapea Urmas Sukles.

Teenistusele eelnes protsessioon Jaani kirikust toomkirikusse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Piiskop
4 aastat tagasi

nagu kloun rahva ees. Kas on mötet ennast sellisel inimlikul kombel upitada. Kogudustes maal pole suvepuhkusteks vikaaröpetajaidki välja panna. Teenistused jäetakse ära, aga Haapsalus maksame palka kellegile piiskopile. Paavst oleks ehk veel vöimsam auaste olnud. Läänemaal on alati praostist piisanud, aga perekond Salumäe…