Elering uuendab 3,2 miljoniga Lääne-Eesti sõlmalajaama Lihulas

Elering rajab 175kilomeetrise Harku-Lihula-Sindi kõrgepingeliini. Urmas Lauri

Elering sõlmis Harku-Lihula-Sindi elektriliinil asuva Lihula 110-kilovoldise alajaama rekonstrueerimiseks lepingu ettevõttega ABB AS, tööde maksumus on 3,2 miljoni eurot.

Lihula alajaam on Eleringi hallatava ülekandevõrgu olulisim sõlmalajaam Lääne-Eestis, mille uuendamine tugevdab kogu piirkonna varustuskindlust. Lihula alajaama kaudu saavad toite ka Lääne-Eesti suursaared Muhu, Saaremaa ja Hiiumaa. Ühtlasi on Lihula alajaam osaks rajatavast Eesti-Läti kolmandast elektriühendusest.

Lihula alajaama uuendamise hankel osales kokku kolm pakkujat.

Lihula alajaam läbib uuenduskuuri terves ulatuses. 1977. aastast pärinevas alajaamas rekonstrueeritakse juhtimishoone ja rajatakse uus 110-kilovoldine jaotla. Ehitustööd algavad selle aasta neljandas kvartalis, tööde valmimise tähtajaks on 2020. aasta detsember.

Eesti-Läti kolmanda elektriühenduse rajamine on oluline eeldus Balti riikide sünkroniseerimiseks Mandri-Euroopa elektrisüsteemiga. Projekti raames rajab Elering uue 175-kilomeetrise Harku-Lihula-Sindi 330/110-kilovoldise elektriliini ning 14-kilomeetrise 330-kilovoldise liini Kilingi-Nõmme alajaamast Eesti-Läti piirini. Uus ühendus valmib kava järgi 2020. aastal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments