Piirsalus on heategevuskontsert

Bariton Harald Jürgen Weiler koos pianist Anneli Merelaidiga heategevuskontserdil Tallinnas Suurgildi hoones detsembris 2018. Foto: erakogu
Bariton Harald Jürgen Weiler koos pianist Anneli Merelaidiga heategevuskontserdil Tallinnas Suurgildi hoones detsembris 2018. Foto: erakogu

Täna on Piirsalu kirikus heategevuskontsert Türi tehisjärvel vigastatud Rasmus Juhansoni toetuseks.

Kontserdil esinevad Ragne Saul (sopran), Merje Parts (sopran), Anne Jalakas (flööt), Harald Jürgen Weiler (bariton), Helle-Moonika Helme (sopran) ja Anneli Merelaid (orel).

Tavaliselt on ühel kontserdil kaks solisti ja organsit. Piirsalus esinevad bariton Harald Jürgen Weiler, sopran Ragne Saul ja organist Anneli Merelaid.

Muusikud on kontserttuure teinud alates 2014. aastast. Varem on nad toetanud kirikute ja orelite remonte. Samuti Tallinna vaimse tervise keskust. „Sel suvel suudame oma musitseerimisega ka inimeste tähelepanu köita ja et Türi poisile Rasmusele oleks sellest tema tervenemise teekonnal ka reaalset kasu,” teatas kontserdi korraldaja Priit Põiklik.

Kontserdil kuuleb lugusid, mis muusikuid kõvetavad ja mis kirikutesse sobivad. Kõik kontserdid algavad Händeli loominguga. „Ennekõike koosneb kontsert killukestest äratundmisrõõmu pakkuvatest lugudest. Seetõttu on kavas ka näiteks Leonhard Coheni „Hallelujah“, mõned igihaljad „Ave Mariad“ või Eesti heliloojate laulud, näiteks Eimo Tamberg või Olev Ehala. Ja see peaks küll nüüd üllatuseks jääma, aga organist teeb ühe oma soologa ka kummarduse juubelilaulupeole,” üles Põiklik.

Türi koolipoisi Rasmus Juhansoniga juhtus 2018. aasta suvel Türi tehisjärvel ränk õnnetus, mille tagajärjel on tema kolmas ja neljas kaelalüli vigastatud ning ta on kaelast allapoole halvatud.

Heategevuskontserdid toimuvad Läänemaal veel 1. augustil Martna kirikus ja 9. augustil Haapsalu toomkirikus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments