Venemaa nõuab kinnipeetud traaleri eest 720 000 eurot

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Kaliningradis kinnipeetud laev Roxen. Foto: Morobell
Kaliningradis kinnipeetud laev Roxen. Foto: Morobell

Vene võimud nõuavad oma majandusvetes kinni peetud traaleri Roxen vabastamise eest 720 000 eurot kautsjoni, vahendab ERR-i uudisteportaal.

“Meilt tahetakse seitsme ja poole tonni kala eest 720 000 eurot kaustjoni,” ütles “Roxeni” Eesti omanikfirma Morobell juhatuse liige Raivo Baum kolmapäeval ERR-ile.

Kautsjon määrati ettevõttele eelmise nädala lõpus ja sel nädalal kavatseb Morobell selle ära maksta, lisas Baum.

“Ehkki Euroopa Liidu ja Venemaa vahel sõlmitud kalanduslepingus on öeldud, et sellistel juhtudel tuleb määrata mõistliku suurusega kautsjon ja laev vabastada, siis meie hinnangul ei ole see mõistlik summa,” märkis Baum, kuid lisas, et ettevõttel ei jää muud üle, kui see ära maksta.

Lääne Elu kirjutas 15. mail, et Venemaa julgeolekuteenistuse FSB Kaliningradi piirivalvevalitsuse merejõud pidasid 10. mail röövpüügi eest kinni Eesti meeskonnaga kalalaeva Roxen. Püügiõiguste ja kalapüügikvoodi tõttu sõidab Roxen Soome lipu all.

Raivo Baumi kinnitusel sattus laev keelatud tsooni navigatsiooniseadmete vea tõttu ning röövpüüki ega teadlikku majandusvööndisse sisenemist ei olnud. Laeval oli kinni pidamise hetkel 335 tonni lubatud püügipiirkonnast püütud kala. Laeval viibib koos kapteniga kokku neli eestlasest meeskonnaliiget.
Kaptenile on esitatud süüdistus. Kedagi laevalt lahkuda ei lubatud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lädra
4 aastat tagasi

Vähe küsivad ka. Sibulad võiks 3 milli otsa panna. Siis ehk ei juhtuks selliseid asju. Kindlustus maksab kinni?

pudrujakapsad
4 aastat tagasi
Reply to  Lädra

Lõpuks maksavad kogu pulli kinni ikkagi tarbijad. Seda kas siis läbi kõrgema toodangu hinna ja/või tõusvate kindlustusmaksete näol.

mees maalt
4 aastat tagasi

Eks tuleb õppida oma vigadest, kui teiste vead meelde ei jää või ei tule.

Kalle
4 aastat tagasi

Venelased ei kipu katkise navigatsiooniseadme juttu vist väga uskuma.

Vhite cool
4 aastat tagasi

Raivo. Mis sa arvad kas see võib olla KARMA?