Polygoni etendus „Eesti 101” läks täismajale

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Polygon teatri etendus "Eesti 101", esiplaanil Liina Valdre. Foto: Lemmi Kann
Polygon teatri etendus “Eesti 101”, esiplaanil Liina Valdre. Foto: Lemmi Kann

Polygoni teatrikooli Haapsalu ja Tallinna truppide ühislavastust „Eesti 101” käis kahe päevaga vaatamas üle saja inimese.

Beguta taimetoidukohviku õuel reedel ja laupäeval mängitud „Eesti 101” põhines kahel näidendil: Jüri Tuuliku „Taevaredel” ja Jakob Karu „Asjade seis”. Lavastas Polygoni teatri juht Tamur Tohver. Kui reedel oli toolidel vabu kohti, siis laupäeval pidi osa rahvast istuma õuesillutisel mattidel.

Rannarootsi muuseumi administraator-pedagoog Lydia Kalda ütles, et sai etendusest elamuse. „Lihtsate inimeste lihtne teater. Ja otse kodulinnas Haapsalus. Vaatad etendust… ja ometi istud nagu peegli ees, kohati nagu häbipingis… Kas me, eestlased, tõesti sellised oleme,” ütles Kalda.

„Sai nii nutta kui ka naerda. On oma linna tuttavaid nägusid ja pealinna uusi toredaid karaktereid. Läbilõige eesti inimestest, rõõmudest, muredest, unistustest ja reaalsusest. Tasub vaatamist,” ütles Kalda.

Mängisid Liisi Ansip, Siiri Siimenson, Beguta Kevvai, Liina Valdre, Mart Onemar, Piret Pärnapuu, Kaidi Sits, Marika Vaher, Andrus Karnau, Carol Kolga, Ere Keerig, Kadri Reidla, Kristo Klausson, Lea Pallon, Maarja Liik ja Rauno Einula. Muusikalise kujunduse tegi Mait Rebane.

Võibolla mängitakse seda tükki veel augustis või septembris.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments