3

Venemaa pidas Kaliningradi lähedal kinni Soome lipu all sõitva Morobelli laeva

Avatar

BNS

Kaliningradis kinnipeetud laev Roxen. Foto: Morobell
Kaliningradi lähedal kinnipeetud laev Roxen. Foto: Morobell

Venemaa julgeolekuteenistuse FSB Kaliningradi piirivalvevalitsuse merejõud võtsid röövpüügi eest kinni Eesti meeskonnaga Soome kalalaeva Roxen, vahendas uudisteagentuur Interfax Vene valitsuse pressiteenistust.

Postimehe andmeil on tegemist Haapsalu firmale Morobell kuuluva laevaga, mis tegeleb Läänemerel tööstusliku kalapüügiga. Soome lipu all sõidab Roxen püügiõiguste ja kalapüügikvoodi tõttu. Morobell on üks Läänemaa edukamaid ettevõtteid. Lisaks kalalaevastikule ja kalatööstusele kuulub firmale ka Westmeri sadam Haapsalus.

„FSB Kaliningradi piirivalvevalitsuse merejõud kontrollisid 10. mail Soome kalalaeva Roxen, mis asus Vene majandusvetes, ja tuvastasid, et laev teostas Vene seadusi rikkudes vee bioloogiliste ressursside hankimist,” seisis pressiteates.

Ülevaatuse käigus avastati laevalt rohkem kui 7,5 tonni röövpüütud kala. Esialgsel hinnangul kandis Venemaa kahju üle 49 miljoni rubla (674 000 eurot).

Praegu käib kontroll, laev on kinni peetud ja toimetatud Kaliningradi kalasadamasse. Laeva kaptenit ähvardab Vene seaduste alusel vastutusele võtmine.

Ajaleht Helsingin Sanomat kirjutab Soome Peterburi peakonsulaadile viidates, et laeva kogu meeskond on eestlased. Konsulaat soovib, et asja menetlemine käiks võimalikult kiiresti ja alus vabastataks võimalikult pea.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Keskmine Ain
Keskmine Ain

Eelnevalt oli üks morobelli kapten täispeaga tuuritanud. No äge kaader seal.

Barby
Barby

Tuleks vähemalt uurida kas selle kapten oli kaine kui nii sõitis. Morobellil ikka juhtub.

Lemps
Lemps

Lõpüks üks hea uudis ka. Karma on selle nimi.

wpDiscuz