Vene kohus lükkas otsuse traaleri Roxen kapteni osas edasi

Kaliningradis kinnipeetud laev Roxen. Foto: Morobell
Kaliningradis kinnipeetud laev Roxen. Foto: Morobell

Venemaa Kaliningradi oblasti kohus pidas kolmapäeval istungi Vene majandusvööndis kinni peetud traaleri Roxen kapteni üle, kuid otsust veel ei langetanud.

„Kohtuistung toimus täna hommikul, kuid otsust tänasel istungil ei tehtud. Kohus jätkab kaasuse arutamist ning järgmine istung peaks toimuma kümne päeva jooksul,” ütles välisministeeriumi pressiesindaja Liisa Toots kolmapäeval ERR-ile.

„Meie konsul jätkab tihedat suhtlust kõikide osapoolte ja ametkondadega. Abistame firmat ja advokaate nii palju kui vôimalik, et juhtum kiirelt laheneks,” lisas Toots.

Ta ütles, et ei soovi spekuleerida, millal kohtuotsus tuleb või milline on selle sisu, märkides ainult, et välisministeerium jälgib, et laevameeskonna õigused oleksid tagatud.

Venemaa võimud pidasid 10. mail Kaliningradi lähistel kinni Soome lipu all sõitva kalalaeva Roxen, kuna see traalis Venemaa majandusvööndis. Laeva meeskonnaks on neli Eesti kodanikku.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments