Lihula ja Kõmsi koolide kergejõustiklased lõpetasid õppeaaasta Vändras

Lihula ja Kõmsi noored Vändras. Foto: erakogu

Oma teise õppeaasta Pärnumaa koolide erinevatel kergejõustikuvõistlustel lõpetasid endised Läänemaa koolid Lihula gümnaasium, Virtsu kool ja Kõmsi algkool.

Õppeaasta viimasel, Kati ja Mati 1-4. klasside kergejõustikuvõistlusel olid esindatud Lihula gümnaasiumi ja Kõmsi algkooli tublid spordilapsed.

Vändra staadionil toimunud Pärnumaa maakoolidele mõeldud üritusest võttis osa 14 kooli. Kati ja Mati kergejõustikuvõistlus toimub Pärnumaa koolide lastele alates aastast 1975. Pika ajalooga võistlus on alati olnud väga populaarne. Tavaliselt on osalenud nii palju koole, et võistlused on peetud kolmes grupis, vastavalt koolide õpilaste arvule. Selle aasta võistlus peeti kahes grupis, kummaski seitse kooli.

Igale pisikesele spordilapsele on esimeseks võistluseks võidujooks sõbraga. Kui seda võidujooksu ja lisaks veel kaugushüpet ja palliviset õnnestub teha koos oma sõbraga võistlusel, siis just see on sporditegemiseks õige algus.

Lihula gümnaasium võistles suurte koolide grupis. Kohe päeva esimesel alal, tütarlaste 60 meetri jooksus tegi väga hea etteaste Lisandra Neeme. Ta sai eeljooksus, 28 konkurendiga võistlusel kolmanda ajaga 9,3 sekundit finaali. Finaalis suutis ta oma tulemust veelgi parandada ja sai tulemusega 9,2 hõbemedali. Lisandra tutvustas ennast hea kiirjooksjana juba talvel. Ta tegi mitmed head stardid Pärnumaa kergejõustikuhallis toimunud võistlustel. Ka kaugushüppes oli ta tubli. Nii nagu 60 meetri jooksus, nii ka sellel alal tuli isiklik rekord. Tulemus 3.21 andis 12 koha.

Lihula poistest oli agaram Kevin-Mart Põldman. Ta jooksis 60 meetrit isiklikuks rekordiks 10,0 ja hüppas kaugust samuti kaugemale, kui iial varem, 3,26 meetrit. Protokollis läks mõlemal alal kirja 14. koht.

Kõmsi kooli lapsi, kes võistlesid väikeste koolide grupis saame samuti kiita. Taas tuli medalivõit 60 meetri sprindis. Helena-Caroly Kukispuu sai eeljooksust ajaga 9,9 kolmandana finaaljooksu. Pronksmedalivääriline oli ta jooks ka tulises finaalis. Ajaks mõõdeti talle siin aga koguni 9,6 sekundit. Kokku tuli stardijoonele 21 tüdrukut. Tähtsaim medalivõidust oli Helena-Caroly puhul ehk isegi stabiilsus, millega ta silma paistis. Kaugushüppes tuli tulemusega 3.15 viies koht, palliviskes oli ta 12 koha omanik.
Helena-Caroly vend Sten-Andre oli sama tubli nagu õdegi. 60 meetri jooksus jõudis temagi finaali. Kahjuks oli just tema see, kes esimesena medalita jäi, ajaks talle 22 poisi hulgas 9,7 sekundit. Kaugushüppes andis tulemus 3.10 samuti tubli 10 koha. Andri Jaanus viskas palli 20 meetrit ja 78 sentimeetrit, olles sellega 15 koha omanik. Nimetatud tulemused on kõigil lastel ka senised parimad.

Selleks võistluseks valmistasid lapsed ette Anneli Mänd ja Jaanus Getreu.

Käesoleval õppeaastal võistlesid Lihula, Virtsu ja Kõmsi koolide noored kaheksal erineval Pärnumaa kergejõustikuvõistlusel. Oli siis nendeks koolide meistrivõistlused, Pärnu linna meistrivõistlused, TV10 võistlus, või murdmaajooksu meistrivõistlused. Meie noored olid väga tublid.

Kokku võitsid kolme kooli lapsed 20 medalit, neist kuus kuldset. Nimetatud koolide sportlastele kuulusid ka Pärnumaa Koolispordi Liidu juhi Ene Saagpakki kiidusõnad.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments